0

tırnak uzatmak dinimizce doğru değildir ayrıca çok kötü bir şeydir uzun tırnaklı olan bir kişinin elinden yemek yenilmez ve çok zararlıdır boşuna dememişler temizlik imandan gelir diye uzun tırnaklı insanları hiç sevmem ve kimsenin de tırnakların uzatmasını tavsiye etmem tırnağınız aniden kırılabilir ve kökünden çıkabilir çok tehlikeli bir şeydir bütün enfeksiyonlar mikroplar hep tırnak aralarına kaçıyorlar ve o tırnaklarla yemek yapıyorsunuz bence bu çok sağlıksız çocuklarınıza da böyle örnek olmayın bu yüzden tırnak uzatmak dinimizce doğru değildir

0

temizlik imandan gelir asla tırnagı uzun birisinin elinden yemek dahi yemem iğrenirim..

0

tirnak uzatmak dinen caiz degil saglik acisindanda cok sakincali cunku tirnaklarimizin icinde ureyen bakteriler agiz yoluyla vucudumuza girip bizi hasta edebilir ve buda bir cok hastaliga neden olur oyleki ne oldugunu bilmedigimiz hastaliklar tureyede bilir cunku turnaklarin icine aklimiza gelmeyecek mikroplar bakteriler mevcuttur ve bize kucukken tirnaklarin icinde seytan yavrularini besler o yuzden kesilmesi gerektigini soylerlerdi ne kadar dogru bilmiyorum ama peygamber efendimiz persembe gunleri tirnaklarini kesermis sag elle baslar sol elle bitirirmis ayak tirnaklarinida oyle.

0

tırnak uzatmak dinen doğru bir davranış değildir çünkü tırnakların içerisinde biriken mikroplar ve kirler hem sağlığa zararlıdır hem de temizlik açısından güzel bir görüntü vermezler.hatta ayak tırnakları fazla uzar ve aralarına su girmezse hem abdest hem de gusül abdesti için tehlike oluştururlar.

0

temizlik imandan gelir.dinimiz tırnakların fazla uzun kalmasına karşıdır.kadınların özel durumları dışında.tırnakların uzun olmasına karşı olma sebebi şudur.tırnaklar uzadıkça mikrop kapma olasılığı artar.araları dolabilir.

0

dinimiz bize temiz olmamız gerektiğini söyler uzun tırnak hoş olabilir ama ne kadar temizlesekte pisliği tutar kir dolar bir şekilde hiç hijyenik değil bir de ojeli uzun tırnakla yapılan bir yemeği yiyemem tuvalette tahretlenirken falan düşünemiyorum çok pis eğer çok uzun tırnak istiyorsanız protez tırnak diye bir şey var takma tırnak gibi tırnağını kesersin kısa kalır dışarı çıkıncada takarsın tırnakları çıkarsın

0

tırnak uzatmak dinen doğru değil tırnakların arasında kalan pislikler heryere gdeger ve heryeri pisletir uzatmamak gerekir çünkü şeytan tirnaklarin arasında golgelenir ayrıca temizlik imandan gelir.

0

tırnak uzatmak dinen doğru değildir çünkü tir

0

tırnak uzatmak dinle alakası yok ama sağlık açısından alakası vardır. uzun tırnak içine kir, pis dolar ve buda sağlık açısından zararlıdır. bundan ötürü tırnak temizliği çok önemlidir.

0

bu soruyu tam olarak cevaplayamayacagim ama bence temizlik imandan gelir sözünden örnekle doğru olmadığını söyleyebiliriz