0

evet bütün komşularimla çok iyi geçinirim.onlar yeri geldiginde anne baba yeri geldiginde abi kardeştir.ev alma komşu al.komşu komsunun külüne muhtaçtır gibi sözler boşu boşuna soylenmemiştir.bisey lazim oldugunda komsularimdan isterim.bisey lazim oldugunda onlarda benden isterler.hersekilde gecinip gideriz

0

komşularımla iyi geçinirim sonuç olarak yarın öbür gün bir şey lazımsa ben ona oda bana muhtaç oluyor o yüzden iyi geçinmek gerekiyor.

1

yani komşu komşunun külüne muhtaçtır hadisi var. bu sözle komşumuzla iyi geçinmek gerek. komşumuzla iyi geçinirsek bir şey olduğunda ilk o koşar yardımımıza. komşu evimizde bir şey yokken bile komşudan istemedir. komşularımızla iyi geçinmeliyiz bence.

1

yani geçinmeye çalışıyoruz. ama bizim bu komşular çok şeyler ya her şey, her yer bizim gibi bakıyorlar duruma. apartmanın önünde kocaman bir bahçe var adamlar tüm her yeri yapmış bize yer düşmüyor. işin garibi de ne çöp atmaya bile yer bulmuşlar ama bize bir şeyler yapmak için yer yok. sonra saçma sapan apartmanın bilmem kaçıncı katından aşağıya çöp poşeti fırlatıyorlar sanki aşağı indikleri zaman ellerine alıp çöpe atamıyorlar. çöp kovası da uzak bir yerde değil yani. hemen apartmanın önünde. bu insanları anlamak gerçekten çok güç bir şey ya.

0

komşularla iyi geçinmek zorundayız. çünkü bize bir şey olduğunda, yada bir şey lazım olduğunda, hastalandığımızda bize ilk yardıma koşacak kişiler bunlardır. eskiler ne de güzel söylemişler, 'ev alma komşu al'. bu cümle bize komşuluğun ne kadar kıymetli olduğunu ifade etmektedir. ayrıca komşuların ne kadar gerekli olduğu da bir gerçek olarak karşımıza çıkmaktadır. öte yandan 'komşu komşunun külüne muhtaçtır' sözü de çok manidardır. yani komşular birbirlerine her konuda muhtaçtırlar. çünkü, size akrabalarınızdan daha yakın olan kişiler komşularınızdır. mutlaka onların hatırlarını sorunuz. merhabayı kesmeyiniz. birbirinize ikramlarda bulununuz.

0

yani gecinmeye calisiyorum netice de komsu komsunun kulune demisler.