0

asgari ücretim son yapılan. zamdan sonra işçinin yüzü biraz güldü. bununla biraz daha rahatlamaya ,geçimini düzeltmeye çalışıyoruz. önceden maaş az ,iş çok istenirdi şimdi para çok ,işte çok.

0

asgari ücretle son yapılan zam ile geçinebilir.

0

geçinilmiyor valla asgari ücret 2020 benim aylık ödemem 5 bin lira oluyor ne alakaya maydanoz anlamıyorum allahtan eşim asgari ücrete calismiyor berber ama o da sıkıntı günlük maaş tut borçları öde o da ayrı bir zor oluyor. günlük parada bir yere kadar dayanıyor zaten eve birseyler al gelene kadar 20 30 lira garanti bitiyor her ay bir iki şey açıkta kalıyor bu devirde gecinmek çok zor gerçekten. taksitle olunca alıyoruz ödemesini düşünmüyoruz sonra ucu ucuna yada hiç odeyemiyoruz sıkıntı oluyor.

0

bu ekonomik şartlarda asgari ücretle geçinmek imkansız gibi.basit hesapla bir ev kirasının 800-1000 lira arası olan şehirlerimizde asgari ücretin yarısı zaten kiraya gider.su faturası elektrik faturası ısınma giderleri telefon ,internet faturaları derken bu rakam 1500 civarını geçer.kalan 500 lira gibi rakam.bununla pazara çıkacaksın markete gideceksin.giyim kuşama hiç bir şey kalmaz.hele birde çocuk varsa ,nasıl geçinsin insanlar 2020 lira ile.sihirbaz olması lazım bu rakamla geçinmek için.sadece asgari ücretliler mi?emeklilerin çoğu bu rakamın altında hatta bir kısmı yarısı kadar maaş alıyor.bunlar nasıl geçinecek.gerçekte anlamak çok zor.

0

yani asgari ücretle geçinmek gerçekten de çok zor. şu an 2020 tl oldu asgari ücret ocak'ta olacak yani bence bir insan 2020 tl ile geçinemez. kirası var ,elektriği, suyu, doğalgazı ,telefon faturası ,ev telefon faturası, internet faturası, aidat parası, boğaz parası yani sonuçta taş yemiyoruz. her şey para artık poşetler bile paralı yani insanlar 2020 tl ile anca her gün makarna yiyebilir. bu saydıklarım mecbur verecek şeyler bence 2020 tl çok yetersiz ve ev geçindirmek de çok zor daha önce 1600 tl asgari ücret millet zor geçiniyordu hatta içeriden avans bile çekip içeriye borçlanan oluyordu. kendim birebir şahit oldum. bence devletin bunu düşünüp yükseltmesi lazım da asgari ücretin işverene de en azından zam yapması lazımdı ki; işveren insan maaşları tıkır tıkır ödeseydi. hani ben de çok güzel olurdu sonuçta bir bekar insana evlenmek istese 2020 tl gerçekten de evlenemez çok zor zaten bir çeyrek altın olmuş 360 tl daha ocak'ta da yükselir tabii en son öyleydi şu an kaç para bilemem ama evlenmek bile çok zor, yani bu devirde bekar insanların hepsi isyan ediyor dediğim gibi çok zor bu şartlarla yaşamak çok zor.

0

asgari ücretli değilim ama baya zor geçinir dostum