0

bilmediğimiz konular da araştırma yapmadan kendi düşüncelerimize göre yorum yapmak eksik bilgilerdir. adı üstünde bilmediğimiz için o konu hakkın da sadece kendi düşüncelerimizi ve yorumlarımızı söyleriz buda doğru bir bilgi olmasını ıspatlamaz. doğru bir bilgiye ulaşmak için o konu hakkında fikir sahibi olmak araştırmak bilmek o konuya aşina olmak gerekir. hiç birşey bilmeden yorum yaparsak düşüncelerimiz sığ kalabilir yeterince harmanlaşmamış olur. kendi bilgimize güveniriz çoğumuz ama bu boşa çıkabilir gerçek sandığımızdan farklı şekiller de ortaya çıkabilir. bilmediğimiz konu hakkın da bence yorum yapmamalı sadece kendi fikrimizi söyleyebiliriz. o konun ehli olan o konuyu bilen insanlar kendi aralarında konuştukları zaman daha iyi kanılara varabilirler.

0

bence doğru değildir. çünkü onu okuyan insanlarda yanlış öğrenmiş olurlar.

0

sorulan soru hakkında bir fikrimiz varsa zaten bunu beyan ederiz lakin hiçbir fikrimiz yoksa araştırmadan sadece cevap vermiş olmak için cevap vermek doğru değildir. bazı sorulara verilen cevaplar gerçekten alakasız sırf altını doldurmak için yazılan cümleler bence. bunun yerine araştırıp bir şeyler paylaşmak daha doğrudur.

0

bilgin olmayabilir ama fikir yurutup fikirleri soylemek yanlis degildir bence.ama sirf konusmak icin yorum yapmak icin yalan yanlis konusmak insanlari da yanlis bilgilendirmek yanlistir.

0

çok yanlıştır görüyorum ki sadece yorum yapmak için yorum yapılıyor bazen alakasız şeyler yazılıyor ama hakkını yememek lazım ki bazıları da çok güzel bilgiler veriyor genelde kültür genel kültür sorularını cevaplarını okuyorum ve bilgi sahibi oluyorum bilmediğim bir soruyu google’dan bakıyorum iyice araştırıyorum ve doğruluğuna kesin olduğuna karar veriyorum ondan sonra yorum olarak yazıyorum kopyala yapıştır yapmıyorum tek tek üşenmeden yazıyorum bayağı bir zamanım harcıyor deneyeceğim inşallah güzel para kazanırsam sürekli kullanmak istiyorum kesinlikle bilmediğiniz konu hakkında yanlış yorumlar yapmayın derim ben insanlarda yanlış bilgi sahibi oluyor maalesef ki

1

gülümsüyorum artık bu sorulara. cevap olarak, bunu uygulayan o kadar çok kişi var ki de diyorum.
insanların zaten en kolayına gelen uzun cümleler ile yorumlar yapmak. bilgi sorularının, araştırmaları gereken bir çok sorunun boş olduğunu görebiliyoruz. ben kendi adıma huzurluyum bu konuda, bilmediklerimi google arama motoruna sorup okuyup kendi cümlelerim ile cevaplama gayretindeyim. kazandığım her kuruşu hal ederek ekliyorum kazanç haneme.

0

yorum yapabilirsin fakat kesin yaptığın konu hakkında ısrarcı davranamazsın çünki o konu hakkkında kesin biklgin yoltur

0

bilmediğimiz konularda araştırma yapmadan yorum yapmak hatta konuşmak doğru bir hareket değildir.çok yanlış şeyler söyleye biliriz.bilmeden araştırmadan yorum, bizi yanlış terlere götürür.onun için bilmediğimiz konularda hiç konuşmamak yorum yapmamak gerekir veya iyice araştırıp, öğrenip öyle yorum yapmalıyız.bu bir erdemliktir.bazı konuları bilmeye biliriz.bir insanın her konuyu bilmesi mümkün değildir.ama bilip bilmeden yalan yanlış konuşması ayıptır.araştıralım öyle yorum yapalım

1

kesinlikle bilmediğiniz konularda araştırmadan ve fikir edinmeden yorum yapmak hiç doğru bir şey değildir. çünkü bu şekilde yaptığın zaman insanlara yanlış bilgiler verebiliriz ve vermiş olduğumuz bu yanlış bilgiler yüzünden insanlar zarar görebilir.özellikle hassas konular söz konusu olduğunda bu konu ile alakalı herhangi bir fikre sahip değilsiniz hiçbir şekilde yorum yapmamamız fikir vermenizden çok daha faydalı olacaktır. çünkü yanlış vermiş olduğumuz bir bilgi o kişinin yanlış bir hareket yapmasına sebep olabilir. bunun sonucunda da sizde vicdan azabı çekersiniz. o yüzden her şeyi bilmek zorunda değilsiniz. her konuda bilgiçlik taslayarak, illa yorum yapmaya çalışmakta çok saçma bir şeydir. zaten kimse sizden her şeyi bilmenizi bekleyemez ve bilmediğiniz konularda susup oturmayı bilmelisiniz.

1

yorum yaparsak yanlış yorum yapar ve insanlara yanlış şeyler deriz. önce bilmediğimiz konuyu belirlemeliyiz. sonra ise konuyu girip araştırıp karşımızdaki insanlara doğru bilgi vermeliyiz.

1

hayır doğru değildir. ilk önce o konu hakkında bir araştırma yapıp az çok bir bilgi sahibi olduktan sonra yorum yapmamız gerekir.