3

para mı sağlık mı?

30 cevap
0

tabi ki sağlık sağlıklı oldukdan sonra para da kazanılır fakat istediğimiz kadar paramız olsun sağlık olmadıktan sonra onu harcıyamadıktan sonra ne önemi kalır ki sağlıklı oldukdan sonra kendimize yeticek kadar para kazanır ve hayatımızı devam ettiririz.

0

sağlık tabiki önemli ama para olmadan da sağlık olmuyor.

0

paranın da sağlığın da ayrı zamanlar önemi vardır. yalniz ikisi birarada düşünüldüğünde sağlık bizim için sadece para değil her şeyden de önemli bir kriterdir. paranızla yapamayacağınız şey yoktur kimi zaman evet ama paraninda üstesinden gelemediği bir nokta vardır o da sağlığımızın hiçbir zaman eski konumuna gelemeyeceği gerçeğidir. kimileri parayla sagligin düzeltilebileceğini dusunmus olsa da saglikli olmak sadece fizyolojik bir durum degildir. saglik tanimini iyi bilmekten gecer bu . şöyle ki sağlık , bireyin kendini bedenen ruhen sosyal ve psikolojik yonden tam bir iyilik hali içerisinde hissetme durumudur. kişi bedenen parayı kullanmanın halolabilecegini düşünebilir evet ama bu durum ruhen ve psikolojikmen asla yeterli bir sonuç olmayacaktır. keza bedenen de eski yapıya ulaşmadığından bedenen dr asla geriye dönük bir yaptırım saglanamayacaktir. bundandır ki kıyaslamak için bir pota olacaksa bu potaya asla sağlığı kefelememek en doğrusu olacaktır. ne yazık ki ne kadar paramız olsa da sağlığımız elden gittikten sonra paranın sefasını süremeyiz. aynı şekilde sağlığımız yerindeyken paranın yokluğu bizi sukursuzluge götürse de elde etmek mümkündür her yeri tutuyorken . zaten dediğim gibi sağlıklı bir birey (sadece bedenen olmayanindan) böyle bir sıkıntı yaşamayacak ve yoluna devam etmeye çalışacaktır. ikisini birlikte elde etmek için uğraşıp didinecektir.

0

vallahi para olunca sağlıkta oluyor. para herşeyin kapısı. herşeyin çözümü. ben parasızda mutluyum diyen insan istekleri olmayınca neden üzülüyor o zaman.

0

bence sağlık sağlık olamzsa parayı kullanamayiz ve hiç bir işe yaramaz ama bide şu farkı para olmadan da sağlık olmuyor sağlığın başı bile para yani sağlıklı olmanın püf noktası biraz paran olsa sağlık li olursun az paran varsa az sağlıklı olursun sağlık ihtiyaçlarının ala bilmek için paraya ihtiyac duyarız.

0

para mı sağlık mı? öncelik tabi ki sağlık dünyanın parası da olsa onu kullanma gücüne sahip olmayıp hastalıklarla boğuştuktan sonra ne yapayım ben parayı para ancak sağlıklı olduğunca daha eğlenceli şekilde harcayabilirsin. bir sürü paran var ama hastasın sadece çok basit bir iki yiyecek yiyebilirsin, arabaya binmen yasak, gezmek yasak eee peki ne yapayım o zaman ben parayı çuvalla gezdirsem parayı onu rahatlıkla kullanıp harcayamadıktan sonra paranın çok da bir önemi yok diye düşünüyorum.

0

bazen insanlar derler ya sağlık olsun her şey olur derler ya böyle insanlara ben hiç inanmıyorum. çünkü para olmadan sağlık olmuyor. bunun nedeni ise hasta olduğun zaman paran yoksa hastanede tedavi bile etmiyorlar. bunun için önce para olması gerektiğini düşünüyorum. tabiki benim görüşüm doğru diye bir kaide yok. benim sadece kişisel görüşüm bu

0

bence her ikisi de önemli gelir sağlık bir tık daha öndedir ama para olmadan da yaşanmıyor o yüzden sağlık bir tipindedir ama para da gereklidir. parayı kazanmak için çalışmak lazım çalışmak için de sağlıklı olmak lazım o yüzden ikisi de önde gelir ama sağlık bir tek daha öndedir benim kendi düşüncen iyi günler.

0

bence ilk önemli kriter sağlıktır.sağlıktan sonra ise kişinin hayatını kaliteli yaşayabilecek kadar bir para birimi ve düzenli gelirdir.burada sağlığı ön plana koyma mısın sebebi doğru para belli bir oranda ilk kişinin sağlık koşullarını iyileştirebilir ama paranın da çözemeyeceği sağlık sorunları mevcuttur maalesef.bu yüzden de paranın çözemediği sağlık sorunlarına sahip olmaktansa , öncelikli olarak sağlığa sahip olmak daha idealdir.bu durumda bahsedeceğim örnek rahmetli sakıp sabancı'nın zihinsel özürlü çocuğudur.sakıp sabancı bankalar , holdingler sahibiydi ama bu çocuğu bu zenginliği hiçbir zaman farkına varıp yaşayamadı o yüzden öncelikli olarak sağlık dememin sebebi budur.aslında para ve sağlıkta da hayatta olduğu gibi bir denge olmalıdır.o yüzden ben rabbimden organlarımın varlığını hissedecek kadar hastalık sahibi olmamak, başkalarına muhtaç olmayacak kadar da mal birikimine sahip olmayı dilerim her zaman.

0

sağlık her zaman bir insanda olması gerekir. param olsa bile sağlıklı olmadıktan sonra o parayı harcamanın tadı bile olmaz. o yüzden en başta sağlık gelir benim için.

0

sağlık önemlidir paran olsa da sağlığın yoksa parada kâr etmiyor artık herşeyin başı sağlık tir.

0

tabiki sağlık. dünyanın en zengin insanıda olsanız sağlığınız yerinde olmadığı sürece hiçbir şey yapamazsınız. çok paranız var fakat yatağa bağlı yaşıyosunuz. böyle yaşamak kimseye mutluluk vermez. hatta daha çok üzülmenize neden olur. çünkü zenginsiniz ve birsürü paranız var fakat harcayacak sağlığınız yok. ayağa dahi kalkamıyosunuz böyle zengin olmanın kime ne faydası olabilirki. en güzeli sağlıklı olmak para bir şelilde olur. zengin olmasak bile iyi kötü yaşarız.

0

sağlıklı olmadıktan sonra para neye yarar...
ama para da lazım. sağlıklı olsak bile para yoksa hasta da oluruz. sağlıklı olmak için huzurlu ve tok olmak lazım sonuçta. açlıktan ölen milyonlarca insan var maalesef.

0

sağlık olmazsa para ne işe yarar ki önce saglık para olmasa da olur. para kefene girmeyecek.

0

sağlık paradan da önemli aslında ama para olmazsa da sağlık da olmaz hastaneler bedava çalışmıyor malum

0

elbette oncelik saglik olmali,sonrasinda zaten parayi bulursunuz.

1

elbette sağlık. para sadece ilaç satın alabilir size sağlık değil. sağlığım elden gittikten sonra o para ne fayda sağlayacak bana. gezmek istediğim yerleri gezemedikten sonra, yemek istediklerimi yiyemedikten sonra ne önemi var.
dünyanın sayılı milyonerlerinden david rockfeller 6. kez kalp nakli oldu ve 200 yaşına kadar yaşamayı hedeflediğini söyledi. 102 yaşında öldü. parayla bir hayat satın alabileceğini sanıyordu ama yanıldı.

0

sağlık daha önemli sağlık olmadan para olmaz.

0

tabii ki de genellikle daha çok açıkçası sağlıktır. sağlık olmadan zaten para olmaz.sağlığımız olmadığından işe gidemiyorsunuz o zaman paranı ne anlamı kalıyor ki. zaten para olmaz yani eğer hasta olursanız. mesela grip olursanız olun mesela işe gitmeye bilirsiniz ama sonra nereden gelecek para hiçbir yerden gelmiyor maalesef o yüzden ilk önce sağlık olması gerekir. zaten gerisi hepsi gelir yani para, mutluluk her şey gelir. önemli olan sağlıktır.

0

tabikide sağlık. çünkü sağlımız olmazsa paranın hiçbir önemki kalmaz. parayla belki çoğu şeyi satın alabilirsin ama sağlığını satın alamazsın. sağlık olmadıktan sonra o parayı kullanamazsın. bu yüzden sağlık paradan çokça daha önemlidir.