0

cinsellik okullarda eğitim olarak verilmesi gerekir.çocuk bazı konularda doğru bilgilerle öğretilmeli.genç ergenlik dönemine geldiğinde elbette cinsellik deneyimi yaşayabilir.yalnız bilinçli olmalı.gerekirse ailesinden de destek alabilmeli.

1

kesinlikle cinselliğin erken yaşta deneyimlenmemesi gerektiğini düşünüyorum. ancak günümüzde maalesef gençler daha çocuk yaşta cinsellik ile tanışmaya başlıyorlar. en azından 18 yaşına kadar bireylerin cinsellikten uzak bir hayat yaşamaları gerektiğini düşünüyorum. tabiki cinsellik hakkında bilgi alabilirler merak ettiklerini öğrenmeye çalışabilirler , ancak aktif olan bir cinsel yaşam sürmeleri gerektiğini hiç düşünmüyorum. erken yaşta böyle bir deneyim yaşadıkları zaman çok büyük yanlışlar içerisine girmeleri mümkün olabilir. doğru ile yanlışı ayırt edemeyip çirkin bir gün yaşamak hastalık kapabilirler.ayrıca yaşları küçük olduğu için yaşadıkları bu deneyim sonrasında karşılarındaki kişi tarafından tehdit edilebilirler bir şeylerle. o yüzden her açıdan bana göre erken yaşta cinsellik yaşamak tehlikeli bir durumdur. mutlaka çocuklarınızı bu konuda uygun bir dille uyarmanız gerekir.

0

bu tavsiye edilebilecek bir durum değildir.uzmanlara göre erken yaşlarda cinsel deneyimlerinde başarısızlıkla sonuçlanabilen çocuklar bu durumdan psikolojik anlamlarda yaralanmalarla çıkarlar.böyle bir psikolojik yaralanma yaşayan bir çocukta ilerleyen yaşlarda bu durumun etkilerini bünyesinde barındırabilir ve onun olası bir evlilik yaşantısında dahi sıkıntılar çekebilme ihtimali söz konusudur.

0

hayır bence buna gerek olduğunu düşünmüyorum. sonuçta her şeyin bir zamanı vardır ve cinsellik içinde belli bir yaş vardır. bu yaşa gelmeden bunun deneyimini yaşamak doğru bir karar değildir. gerçi simdi 15-16 yaşlarında gençler bu deneyimi yaşıyorlar ama bence çok yanlış bir olay bu.