1

valla erken yaşta evlenmek bana göre çok büyük cesaret. bir kere belirli bir yaşın altında olunca kesinlikle kişilik tam anlamıyla oturmuş olmuyor. daha ailesine bağımlı olarak yaşayan iki kisinin ailelerinden bağımsız bir ev kurmaları gerçekten çok riskli durumlar ortaya çıkarabilir. belki eskiden insanlar çok küçük yaşlarda evleniyorlar ve çok uzun seneler boyunca hatta bir ömür boyu evliliklerini sürdürüyorlardı. ancak eskiden insanlar çok daha erken yaşta olgunlaşıyordu bana göre. devir değişti şimdiki nesilin aklı bir karış havada. hem erken yaşta insanların tam anlamı ile mesleği , işi oturmamış oluyor. ekonomik açıdan çok büyük zorluklar da yaşayabilirler. ayrıca sürekli olarak birilerinin yönetimi ve etkisi altında oluyorlar. yaşları küçük olduğu için aileleri sürekli her şeyin için de olmak istiyorlar ve müdahale ediyorlar. ama yine de eğer ki birbirlerini gerçekten çok seviyorlar ise , işleri güçleri yerindeyse, aileleri de arkalarındaysa tabiki evlenebilirler. ama gerçekten büyük risk ve cesaret işi. ben kaç yaşıma geldim hala evlilik ile alakalı kafamda çok soru işareti var. insanlar gerçekten nasıl şak diye evlenebiliyorlar hele ki bu ekonomik krizde her şey bu kadar pahalı iken hiç aklım almıyor bana. ama onlad cesaret ettiyse kimseye laf düşmez tabiki.

0

severek evlenirse bir şey diyemem. erken yaşta bence evlenmeleri lazım ama seviyorsa ve evlenmek istiyorsa bize saygı duymaktan başka bir şey düşmez. bir yandan erken evlenmek güzel yani erken anne olmak en azından onunla beraber büyüyorsun onu arkadaş gibi oluyorsun ama görücü usulü küçük yaşta evlendirilenler e gerçekten karşıyım hani bir insan evlenmek istemiyorsa zorlamamak lazım ama sevdikten sonra evlenebilir. sonuçta ben sevdim evleniyorum kime ne diyebilir ama öteki türlü küçük yaşta evlendiğinde görücü usulü mutsuzluk olur. hep sadece görüntüsünde karşıyım ama öteki türlü severek evlendiğinde kötü bir gözle bakmam e güzel sevmiş evlenmişler yani.

0

elinde mesleği varsa ve kendilerine güveniyorlarsa neden olmasın, günümüzde geçim çok zor, yeni ev sahibi olmak çok masraflı ama imkansız değil işte