0

aslında bu tartışmaya açık bir konu.herkesin kendi tercihi ister yaparlar ister yapmazlar.ama bana kalırsa asla yaptırmam.kanser açısından oldukça tehlikeli çünkü.

0

zaten benim kolumda 4 tane dövme var. o zamanlar 13 yaşındaydım o zaman yaptırmıştım kolumdaki 4 tane dövmeyi bir daha da yaptırmadım zaten yani dövme yaptırmak isteyenlere tavsiye etmem bence hiç gerek yok sonuçta günah biz o zaman çocuktuk yaptırdık o dövmeleri yani şimdiki aklım olsaydı yaptırmazdım, ama ne diyebilirim sonuçta bir kere yaptırdık yani.

1

dövmesi olmayan bir insanla, dövmesi olan insanların bu konuda yapacağı yorumlar çok farklı olacaktır.
dövme sahibi değilim. ama üzerimde sürekli bir işaret, iz taşıyacak kadar da hiç bir şey için tutkulu olmadım hiç bir zaman. eğer yaptırmaya başlasam da muhtemelen duramaz hoşuma giden çoğu şeyi yaptırmaya başlar ve yamalı bohçaya dönerdim, yapmadığım çoğu şeyi suyunu çıkarmaktan korktuğum için yapmıyorum zaten, ayarım yok çünkü :)

0

yani bu aslında zevk meselesi. bende yaptıran birisiyim ve toplamda boynumda ki dövmem dahil 4 tane dövmem var. öyle küçük,ufak dövmelerde değiller. ben bunları yaptırırken zevk alarak ve severek yaptırdım. taşırken de zevkle taşıyorum. dinimizce günah doğru ama bir çok günahımız varken bunun üzerinde pek durmuyoruz. abdest kabul olmaz gibi bir şeyde yok. ben çok araştırma yaptım sadece günahmış ve abdestimizi asla etkilemiyormuş. eğer sevdiğin ve yaptırmak istediğin bir model varsa bence direk yaptır. başkalarının ne düşünüp, ne söylediğine önem verme ve düşünme bile. vücut senin onu taşıçak olanda sensin o yüzden hiç düşünme yaptır.

0

ben dövme yaptıranların çoğunu gösteriş meraklısı olarak nitelendiriyorum maalesef.çünkü ömür boyu üzerinde taşıyacağın bir mürekkebin sende manidar bir hikayesi olması lazım diye düşünüyorum.