0

tabii ki de ilgilidir bir çocuğun gelişim zamanında anne baba eğer bilinçli ve ilgili bir tutum gizlemezler ise birçok sorun ortaya çıkabilir. mesela anne babanın çocuğuna tuvalet eğitimi verirken çocuğuna kızarak tuvalet eğitimi vermesi çocuğun o döneme bağlı olmasına neden oluyor ve ilerdeki hayatında çocuk için birçok sorun ortaya çıkartabiliyor.

0

elbette önem azr etmektedir. cunku aile cocugun yanismasi olacaktir sen cocuga nasil davranirsan cocukta ilerde o karaktere huya sahip biri haline gelir. evde kurallar koyulacaksa cocukla birlikte konulmali ki onunda sözunun önemli oldugunu ona yansitmaliyiz kendisinin de bir birey oldugunu bu sekilde göstermeliyiz. ama baskici dedigim dedik olursaniz cocukta ilerde baskici olur siddete meilli bir birey haline gelir. ne mukemmeliyetci bir ebeveyn olunmalidir ne de baskici ve otoriter olunmalifir en ideal ebeveyn demokratik ebeveyndir.

0

tabi ki etkildir. çünkü bir çocuk hayatına anne babasından ne gçrdüyse onu hayatına alır, anne baba davranışlarına, konuşmalarına fazlaca dikkat etmelidir. bir çocuk anne ve babayı model alır.

0

tabikide etkilidir. anne baba küçük yaştan çocuğa şefkatle davranmalı ve doğru yolu göstermelidir. çocuğu başı boş bırakmamalı dikkat ve özenle yetiştirmelidir. bunları yapmalıdır ki ileride saygılı şefkatli aklı başında bir çocukları olsun.