0

anne ve babalar çocuklarına toplum içinde nasıl davranılması gerektiğini öğretmesi gerektiğini biliyorum.toplum içinde çocuğun davranışları ne kadar iyiyse ve ya kötüyse ailesinden benimsemiştir her zaman ,eğitim ise hal ve hareketlerdir.hal ve hareketler ne kadar iyiyse çocuk eğitimlidir.değilse kendisi annesi ve babası tarafından verilen eğitimi tamamlamamıştır.

0

önemi çok büyüktür bilincli aile bilincli bir neslin yetismesinde önemli li rol oynar aile bilincli olmadıgı zaman cocukların önüne bir tak ım engeller cıkar

0

anne babaların eğitim üzerindeki etkisi oldukça fazladır. mesela bir öğrenci lisede düşük aldıysan bir annesine babasına söyleyemiyorsa bunun asıl sebebi aslında anne çabalardır. çünkü onlar çocuğa güven vermedikleri için kalacağını bildikleri için genellikle söylememi ihtiyaç duyuyorlar. o yüzden çocuklarımıza destek olmalıyız güven vermeliyiz ilk önce. onların eğitim hayatı boyunca hep yanlarında olmalıyız. eğer ki sadece para konusuyla eğitiyorsak çocuklarımızın zaten onların eğitim sistemi de başka bir şey olmayacaktır. o yüzden çocuklarımıza her zaman yanında olmalıyız destek vermeliyiz. özellikle de babalar çünkü babalar genellikle çocuklarının okulları ile ilgilenmiyorlar. anneleri biraz yumuşak olduğu için onlardan korkmuyorum ve sürekli annesini çağırıyor okula. babasını da arkasında olduğunu bilmeli ,onun da toplantılara okula gidip çocuğunun durumu hakkında bilgi almalıdır. üniversite sınavına gireceği zaman da özellikle de anne babaların desteğini isterler çocuklar. böyle zamanlarda da hep yanında olmalı ve ona destek vermeliyiz. sınavdan çıktığında onu bekleyen bir ailesi olduğunu bilmeli. onun arkasında olduklarını bilmelidir. böyle zamanlarda sürekli çocuğunuza sana güveniyorum ne karar alırsan al arkandayım diyebilmeli bir anne baba. çünkü özellikle de çocuklar böyle zamanlarda ihtiyaç duyuyorlar güvene. dediğim gibi çocuklarımıza güven vermeliyiz her zaman yanlarında olmalıyız ne olursa olsun. kararlarına da saygı duymalıyız özellikle çünkü bazı anne babalar meslek seçiminde maalesef ki sen doktor olacaksın doktorluk yaz diyorlar ama çocuk o mesleği sevmiyor sırf anne babası istedi diye o bölüme gidiyor ve sevmiyor .daha sonrasında çocuk bölüm değiştiriyor sınava hızlanıyor tekrar ve bu çok gerçekten yanlış bir şey anne babalar böyle yapmamalıdır çocukların verdiği kararlara saygı duymalıdır.

0

çocuğa moral vermeleri gerekiyor mesela sen sınavdan 100 alabilirsin.anne ve babanın etkisi iyi .

0

anne babanin eğitim düzeyi çok önemli çocuklarin okul hayatinda çok rol aliyolar.

0

anne ve babanın eğitim üzerindeki etkisi oldukça fazladır ne yapmaları gerekiyor diye cevap verirsem kesinlikle anlayışlı olmaları gerekiyor ev içerisindeki ses ve ortama dikkat etmeleri gerekiyor çocukları çok fazla rahatsız etmemeleri gerekiyor.

0

eğiitim öğretimden çok daha farklı bir durumdur insanı eğitmek hayvanı eğitmekten kolay değildir açıkçası hatta kat kat zordur . eğitimin temeli ailede başlar ailede başladığı için de ebevynlere yani anne ve babaya çok büyük bir rol oynamak düşer bu yüzden ebeveynler en çok dikkat etmeleri gereken kişidir eğer çocuklarının ahlaklı terbiyeli iyi ve huzurlu bireyler olmalarını ne kadar istiyorlarsa o kadar çocuk gelişimi ve çocuk eğitimi üzerine kitap okumalı bir o kadar da çocuk gelişimini uygulamaları yani çocuklarıyla arkadaş gibi olarak onlara annelik veya onlara babalık yapmaları gerkemektedir...

0

anne baba olmak kolay değil aslında anne olmak kolay birşey değil herkes anne olmaz bir anne vardır birde analık anacik vardır. onun için çocuğunu iyi egitmlisin çevre ortamına ,arkadaşlarına dikkat etmek lazım anne babanın görevi budur çocuğunu öyle doğurup direk sokağa salmak olmaz ona terbiyeli ,saygıyı ,hoşgörüyü , sevmeyi,öğretmek lazm dürüstlüğü,mertliği,cesurlugu öğretmek lazm en önemlisi allah'ın varlığını ve yarattıklarını öğretmek lazmki allah'tan korkup kötü alışkanlık yapmasın ben mesela oğlumu büyür büyümez kuran kursuna yollucam ahlak öğrensin dinimizi öğrensin islamın ne olduğunu bilsin çocuğun yanında anne ,babanın kavga etmemesi lazım çocuğun piskolojisi bozulur ve küfürlü ortamlara girmemesi lazm evde küfürlü konuşulmaması lazım yani şuan bu kadar diyorum hele bı büyüsün ben onun annesi olarak elimden gelen herşeyi yaparım babasida bende ona anne babadan daha çok arkadaş oluruz.