0

bazı kıyafetlerimi ütülemiyorum. çamaşır makinesinde fazla bekletmeden ve silkeleyerek asıyorum çamaşırları. silkelediğimiz zaman kırışıklıkları bir nebze açılıyor. zaten düzenli katlanıp dolaba konduğunda da o kadar kırışıklık olmuyor bazı kıyafetlerde. mesela tişörtlerde.

0

yok ya ben o kadar da abartmam ben zaten utu yapmayı sevmeyen bu insanim yani herşeyi utulemem öyle.

1

yıkama işlemi bittiğinde çok bekletmem makinede daha çok kırışmaması için. çırparak sererim düzgün bir şekilde. katlarken de özen gösteririm bu yüzden her şeyi ütülemem. bazı ütülenmesi elzem şeyler dışında dolaba bu şekilde koyarım. kırışıklık varsa ve ütü gerektirdiğini düşünürsem giyeceğim de ütülerim.

1

eskiden evet iç çamaşırlarına varana kadar elime ne gelirse yıkanmış kurumuş ütülerdim. zaman içinde hem tasarruf hem de gereksiz olduğunu gördüğümden bazı şeyleri ütülemeyi bıraktım. misal havluları katlarım, elimle düzleştiririm. çarşafları annemden rahmetliden görmüştüm.. eşimle karşılıklı uçlarından tutar gerdiririz ve katlarız.. o da düzelir. iç çamaşırlarını da artık ütülemiyorum.
ütü en çok elektrik yakan alet bir de elektrik faturasından tasarruf için az kullanmalı. :)

0

hayır benim ütülemek eşyanın az onun için hepsini ütülemiyorum. ondan dolayı ütülemek kıyafetler tercih etmem sportif tarz takılıyorum.

1

ütü yapmak kadar zor bir iş daha yok şu hayatta bence bazı şeylerin ütülenmesi gerektiğini de hiç düşünmüyorum.aslında sağlık açısından iç çamaşırlarınızı bile ütülemeyiniz gerekiyormuş ancak bana çok fuzuli geliyor. yani sonuçta iç çamaşırı neden ütülersin ki diye düşünüyorum ama bakterilerin ölmesi açısından ütü yapılması oldukça faydalıymış. genelde gömlek ya da kumaş pantolonu gibi giyecekleri kesinlikle ütülüyoruz.onun dışında penye olan kıyafetleri yıkadıktan sonra hemen asıl kuruduğunda da hemen toplayıp düzgün bir şekilde katlar sanız eğer onların ütüye çok ihtiyacı olmuyor.kimisi nevresim takımlarını bile ütülüyor ancak zaten yatağa girdiğiniz anda kırış kırış oluyor tekrardan yani ütüleyip de kendimizi yormaya hiç gerek yok bence. o yüzden canınız ne istiyorsa onu ütüleyin bu dünyada geçici kendinimizi fazlada yormaya gerek yok bence.

0

ütü yapmak çok sıkıcı hiç sevmem bu sebepten herşeyide ütülemem