0

dünyanın çoğu ülkesinde eşcinsel evliligi yasal halde.. ülkemizde yasal olmasını ister misiniz?

Evet veya hayir cevaplarını nedenleri ile açıklar misiniz lütfen?

6 cevap
0

bence yasal olabilir benim için bir sakıncası yok herkes özgür yaşamalı diye düşünüyorum ancak insanlar yani toplum buna izin vermeyecektir. mutlaka sorun çıkaran kabul etmek istemeyen insnalar da olacaktır ve ülke de karışıklığa sebep olabilir. yasal olsa dahi bunlar yaşanacaktır. özellikle dinimiz açısından kabul görmediği için bizim ülkemiz de böyle bir durum hiçbir zaman yasal olmayacaktır. ancka ben herkesin kendi hür iradesi olduğunu düşündüğüm için insan haklarına ve fikirlerine saygılı olduğum için herkesin dilediği şekilde yaşamasını isterdim.

0

bence sadece bizim ülkemizde değil, bütün dünyada zaten yasal olması gerekiyor. eşcinselleri, trans bireyleri kabul etmek gerekiyor. çünkü onlar varlar ve olacaklar da. bu hetero bir kadın ve erkek olmak kadar normal bir şey. bakış açılarımızı, düşünce yapılarımızı genişletmemiz lazım bence biraz, at gözlüğüyle bakmamalıyız. bu tarz ayrımcılıkların, ötekileştirmelerin ne kadar yanlış, onlar için zor ve acı verici olduğunu ancak kendi çocuğunuz bir eşcinsel veya trans bir birey olunca anlayabilirsiniz sanırım, ama keşke biraz okumayla empatiyle araştırmayla ve hoşgörüyle fikirler değiştirilebilse.

0

türkiyede eş cinsel ilişkiye saygı duyan insan sayısı çok az o yüzden yasal olması doğru olmaz

0

çok saçma bir durum olurdu.olmamasini tercih ederdim.

0

hayır istemezdim. zaten ülkenin çivisi çıktı bir de bu yasak kalkarsa çivi ortadan yok olacak, bence böyle yasaklı olması iyi.

0

aman yasal olmasın. pek hoş olmaz burada