0

utangaçlığı, çekingenliği yenmenin yolu kendi elinizdedir. bunu küçük pratiklerle, en başta dışarı çıkarak insanlarla tanışarak, cesaretinizi arttırıp insanlarla daha çok dostluklar kurarak arttırabilirsiniz. insan, çevresindeki insanlardan güç alır ve rahat hareket etmeye başlar. güzel giyinin makyaj yapan falan demeyeceğim çünkü bu kendini kandırmaktan başka bir şey değildir. insanlar kıyafetleriyle yargılanmazlar , fikirleriyle karşıdaki insana bir şey hissettirirler. o yüzden istediğiniz gibi giyinin kimsenin fikirlerini takmayın. olduğunuz gibi davranmaya çalışın. bu en etkili özgüven biçiminiz olsun. araştırmacı olun, çok kitap okuyun, bir çok bilgiye sahip olun, çünkü insanlar bulundukları ortamlarda genellikle telefonla uğraşıyor olsalar da, bazen olay bilgi kültür aktarma etkileşimine gelebiliyor. bu yüzden öğrenmekten çekinmeyin, öğrendikçe kendinize güveninizin arttığını daha çok göreceksiniz. hatta ben bunu biliyorum deyip ortaya atılıp konuşmak sizi daha çok özgüven sahibi yapacaktır. dışarıya çıktığınızda insanlarla göz teması kurmaktan kaçınmayın, tanımadığınız insanlara merhaba, iyi akşamlar gibi sözcüklerle gülümseyerek yürüyün. belki deli olduğunuzu sanacaklardır, fakat bu sizin içinizdeki özgüvenin mutluluğun dışarıya aktarımıdır. sevdiğiniz aktiviteleri yapmaya çalışın, keman çalmak, tenis oynamak, tiyatroya, sinemaya gitmek gibi hoşunuza giden aktivitelere katılın ve orada daha yeni arkadaşlıklar kuracağınızı unutmayın. eğer çok çok çekingenseniz korkularınız çok fazlaysa, bunun için bir doktordan yardım almanız gerekmektedir. ama en iyi doktor sizsiniz, ruhunuz için ve beyniniz için bunu aklınızdan çıkarmayın. size sizden başkası yardım edemez. doktora gitmeden önce kendinizi bir sorgulayın, hastalığınızın, korkularınızın nedenini öğrenin, düşünün. eğer işin içinden çıkamıyorsunuz o zaman doktora gidebilirsiniz.

0

kendine güvenmen çok önemli. ozguvenli olmak lazım. kimin senin hakkında ne düşündüğünün ne düşünceginin önemi yok kendin gibi davran özgün ol gerisi gelir zaten.

0

özgüven eksikliği vardır özgğven lazım kimden çekiniyorsa utanıyorsa onunla yüşleşmeli konuşmalı bu utanmak duygusunu bir kenara atmalı

0

kendini cesaretlendir.
özgüvenini tam olarak ayarla.