0

bırakmaa yolu bir doktora danismak kac yol denedim olmadi sigara birakma hastansine gidecem en sonundaa ben öle karar verdim bakalim hayirlisi

0

sigarayı bırakmanın yollarından biri azaltmak gerek.

0

yani öncelikle sigarayı bırakmak istiyorsa ilk önce kafasında bitirmesi lazım ama gene de çerez veya sakız yiyebilir. ya tabii sakız yenmıyor ama çiğneyebilir. olmadı bu sigara için nargile gibi böyle kalem gibi bir şey var tam anlamıyla adı şu an aklımda değil onu kullanabilir ama bence en güzel çözüm çerez yiyerek sigarayı bırakabilir. çünkü sigarayı bırakmak gerçekten de çok zor bir de özellikle bağımlısı ise daha bir kötü bir durum ben şahsen sigarayı bırakmayı denedim beceremedim. çünkü benim beynimde bitmediği için ama benim dünyam çünkü o kadar güçlü değil çünkü sigaraya gerçekten de çok seviyorum vazgeçilmezim diyebilirim ama eminim ki diğer insanlar öyle değil ldir bırakabilir diye düşünüyorum o şekilde bırakabilirsin. olmadığı doktora gidip sigara bırakma hattını da arayıp oraya başvurarak da sigarayı bırakabilirsin keşke şu sigarayı bende bıraksam ama maalesef olmuyor çünkü çocukluğumdan beri içiyorum aşırı derecede çok bağımlısıyım yani peynir ekmek gibi sigara içiyorum hiç vazgeçemiyorum.

0

sigara içmek sağlığa zararlıdır. günümüzde sigara içmenin küçük yaşlara kadar düştüğünü biliyoruz. bazen ben dışarda dolanırken okullardan çıkan çocukları görüyorum. ellerinde bir sigara yaşına başına bakmaz sigara içiyor. bir ortama girince 10 kişiden kesin 6’si sigara içen kişidir. her sigara içen insan sigara içerken sigara’nın zararlı olduğunu, bırakması gerektiğini, vücuduna ve cebine zararlı olduğunu söyler ama nedense bir faaliyete geçemez. sigara içmeyen kişiler, sigara içenlere bırak bu şeyi zararlı diyor. evet zararlı sigara içen biri de biliyor zararlı olduğunu ama bağımlı olduğu için bırakamıyor. bir kişi sigarayı bırakabilmek için ne doktora görünmesi, ne de ilaçlar kullanması gerek. bu aralar sigara bırakma ilaçları popüler oldu. ben bu ilaçların bir kişinin bu ilaçları kullandıktan sonra sigarayı bıraktığına inanmıyorum. çünkü abim de sigara bırakmak için bu haplardan kullanmıştı ama sigarayı bırakamamıştı. geçenlerde yine doktora gitmiş ve yine doktor hap vermiş. “bu hapları kullanırken sigaranı da içmeye devam et” demiş. ne saçmalık zaten adam sigara bırakmak için gelmiş sende bir ilaç vermişsin ve sigaraya devam et bunları kullanırken diye. olur mu öyle şey ben hiç inanmadıydım abim bana söylediğinde ve de inanmadığım kadar varmış abim o hapları o kadar kullandı ve sigaraya da devam etti ama sigarayı bırakamadı. bir insan sigarayı bırakacaksa aklında bitirmelidir.

0

şu anda baktığımız zaman çevremizde sigara içen kişilerin çok olduğunu görüyoruz. özellikle küçük yaşlara kadar sigara içme alışkanlığı başlamış durumda. sağlığımız açısından oldukça kötü bir durum olduğunu hepimiz görüyoruz. eğer sigara içmeyen biri varsa bu ortamlardan oldukça uzak durması gerekiyor. çünkü pasif içicilik oldukça kötüdür ve sigara içen kişiden daha çok etkilendiğini görmekteyim. sigara içen kişiler hem maddi konuda hem de sağlık açısından kendilerini çok kötü durumlara sokabilirler. bu yüzden bırakmak en güzeli. bırakmanın birçok yolu vardır aslında ve özellikle yapılması gereken başka işlerle meşgul olması gerekiyor. sigara içen kişiler benim sağlığını hiçbir şekilde etkilemiyor diyorlar. ama ilerleyen yaşlarda bunun etkisinin ne kadar çok kötü olduğunu görüyorlar. bakıldığı zaman en çok kötü yanı da kanser gibi önemli bir hastalık yapıyor vücudumuzda. maddi konusu ne kadar kötü olursa olsun içen birisi ne yapıp ne edip sigarayı alıyor yine de. senin yerine ağzınızı daha çok meşgul edecek yiyecekler ve içecekler tüketmeye başlaması gerekiyor. en önemlisi de aslında bir kere kendi kafasından silinmesi gerekiyor bırakmak için. bunun ne kadar çok kötü oldu biz diye ve çevresinde ne kadar çok zarar verdiğini hepimiz aslında biliyoruz. ama sigaranın içerisinde nikotin olduğu için bağımlılık yapıyor ve kolay kolay bırakılamıyor. ne kadar doktora gidilirse de bırakmak için hiçbir şey yapamazlar. özellikle kaçak sigara kullanan kişiler tütünü daha kötü olduğu için sağlığı daha kötü durumda olduğunu biliyoruz. ama maddi konuda biraz olsun sigaraya az para veriyorlar. çevremizde bakıldığı zaman ilkokul öğrencileri dahil içe bildiğini ve bunlar için bir önlem alınması gerekiyor. sigarayı bırakmanın en önemlisi de genç yaşta bırakmak çok önemlidir. ilerleyen yaşlarda ne kadar sigarayı bırakmış olsak da hiçbir şekilde ciğerlerimizin eski halini almayacağını hepimiz biliyoruz. eğer sağlığımızı düşünüyorsa bir an önce hayatımızdan çıkarmak lazım. tabii ki aşırı bağımlılık varsa en azından biraz daha az içmeye özen göstermek gerekiyor.