0

kumbarada para biriktirmiştim bir ara bütün bozuk paraları atarak biriktirmistim mesela ekmek alıyordum 5 tl verıyodum artanı kumbaraya mınıbuse bınıyodum 5 tl verıyordum artanı kumbaraya boyle boyle paramı cok guzel bırıktırmıstım hatırladıgım kadarıyla 200 tl ye yakın bırıktırmıstım ama zamanla olmustu bu.bu sekılde yapmak bir sure sonra bagımlılıkta yapıyor fakat alıp harcarkende ınsan uzuluyor kıyamıyor ama bu taktıgı deneyebılırsın gercekten cok hızlı ve guzel paralar bırıkıyor sadece ılk baslarda harcama sonrasında zaten kıyamamaya baslıyorsun.dediğim gibi bir ara denemıstım sımdı yapmıyorum ama senın bu sorunu gorunce benımde baslayıp yapasım geldı tesekkurler

0

evet, kumbara kullaniyorum. yani gidip disaridan kumbara almasam bile evdeki kucuk kavanozlardan ya da kucuk kutu filan bulursam onlarda da biriktiririm. yani kumbara olmaaa bile kumbara yapabilecegim seyler buluyorum. kavanozlarin filan kumbaralardan tek farki kolay ulasilabilir olmasi. kapagini acmak filan. kumbaralarda en azindan kirilip acilabilecek secenegi mevcut. onlarda biraz saglam para biriktirebiliyorum. ama tabi iste onu da dolmadan aciyorum genellikle. bir keresinde agzina kadsr doldurdum. o da iste bu kirilinca acilan kumbaralarin kucukleri oluyor ya. onda doldurmustum.

0

bu ara biriktiremesem de hep bir kumbaram vardır. para biriktirmeyi seviyorum.

0

kumbarada para biriktiririm fakat biriktirecek parayı bulamıyorum maalesef . çünkü bir kazancim yok buralardan ne kazanirsam artik.

0

kumbarada para biriktirirdim ancak bu soruya ne gerek vardı yav.

0

evet kumbara aliskqnligim var. en olduk olmadik zamanlarda oyle bir imdada yetisiyor ki kumbaradaki para.

1

kumbara alışkanlığım var evet. kırılmadan açılmayacak kumbaralar tercih ettiğim içinde içinden alamıyorum. bu nedenle para biriktirmek daha kolay oluyor. yoksa harcanıp gidiyor. tavsiye ederim böyle bir alışkanlık edinmenizi. kumbara kötü gün dostudur.

1

evet hep biriktiririm kumbarada. suan bilr 3 tane kumbaram var. birisi kitap kumbaram... kitap almak icin ayirdigim ya da ufak bozukluklari attigim kumbaramdir. ve gercekten bazen biriktirdigim 150 tl ye ladsr cikiyor sonra onlsri internet sitesinde kampanya kovalayarak harciyorum. baya da kitap aliyorum. sonra diger iki kumbaram da annemle ortaktir. birisi gezi kumbsramiz. gunubirlik turlara katilmak icin biriktiriyoruz. ona da 50 kurusun altinda para atmiyoruz ki, cikan psra biraz yuksek ciksin. ikinci turu karsilayamasa bilr en azindan gittigimiz turla gezide hediyelik esya almak icin kullaniriz diyoruz. diger kumbarada anneme ortak. demistim. onu da icinden ne ciksrsa bolusup artik kendi payini alan kisi o parayla istedigini yapcak. ister birikim yapmak icin kenars atacak ister ustune basina harcayip orada burada yiyecek.

0

kumbarayı küçükken kullanırdım şuan paramı cüzdanımda taşıyıp biriktirmeyi tercih ediyorum