0
0

kabuğuna bıçak yardımı ile kesik atılır. sobada pişirilirse çok lezsetli olur. ama ocak üzerinde de pisirilmektedir. pisme islemi sona erdikten sonra kabukları soyulur. ve artık yemek için hazırdır. afiyet olsun.

0

bir kaç saat suda bekletin kabuk biraz yumuşasın sonra bıçak yardımıyla üstünde büyük derin bir çizgi açın sobanın üstüne koyun bir kaç dakika sonra üstte ki sert kabuğu ayırıp yiyebilirsiniz.

0

kestane şekeri sanırım kestane tüketiminin nirvanasıdır. özelikle bize özgü bir tad olan kestane şekeri haşlanan kestanelerin şerbette bekletilmesiyle yapılır. fakat kestane kebabı ismi de verilen kestane pişirme yöntemine gelecek olursak, benim favori lezzetim kestaneleri fırınlamadan önce haşlanarak yumuşatılması ile elde edilen kestane kebabıdır. kaynayan bir tencere suya kestaneleri çarpı şeklinde keserek atarsınız, 10-15 dakika pişirirsiniz. daha sonra da fırında bu haşlanmış kestaneleri kızartırsınız. işte bu benim en favori yöntemimdir. fazla uğraşmak istemeyenler kestaneleri mikrodalgada da pişirebilirler. eğer hemen tüketilecekse mikrodalgada pişirme yöntemi de fena değildir. fakat bu yöntemde bekletilen kestaneler soğuduktan sonra çok sertleşir o yüzden miktara dikkat etmek lazım.

1

sobanın üzerine konur.isindiktan sonra kabuğu soyulup yenir.