0

arkadaşımın kötü bir huyunu yakalamış olsam onu kesinlikle uyarırdım. yaptığının yanlış olduğunu söylerdim. ve o kötü huyundan vazgeçmesi için yapılması gereken ne varsa yapardım. ona yardımcı olurdum.

0

ben arkadaşımın kötü bir huyunu görsem ve duysam ilk baş sorarım bunu neden yapıyorsun derim. sonra onunla bir süre sohbet ederim yapma derim. eğer yok ben yapacam derse fazla muhatap olmak istemem ama yapamam derse ona yardımcı olurum.

0

arkadaşlık dünya üzerinde oluşan en kutsal en önemli şeylerden birisidir arkadaşlık aile dostluk gibi önemli kavramları içerisinde bıraktı arkadaşınızın kötü bir alışkanlığın ya da bir yalanını yakaladığın zaman ilk yapmanız gereken şey mutlaka nunla konuşmanız gerekmektedir eğer ki zaten sizin arkadaşınız size tepki göstermeden sizin söylediklerinizi dinler bu kötü huylardan bazıları şunlar mesela alkol içtiğini mi yakaladınız onunla konuşun ona bunun çok yanlış olduğunu söyleyeyim bir daha geçmemesi gerektiği konusunda öğütler veren yalan mı yakaladınız direkt yüzüne vurmayın öncelikle birazcık araştırır bu yalan neden söylemiş size ne için söylemiş size kırmamak için mi ya da başka şey için mi öğrendikten sonra ise kesinlikle ve kesinlikle onu üzecek şekilde konuşmayın bir kenara çekil yine başbaşa karşınıza aldım ve konuşun arkadaşlıklar iyidir arkadaşlıklarını önemini kaybettiğimiz zaman anlarsınız mutlaka arkadaşınıza önem verin arkadaşlıklar kolay kazanılmıyor şu benim en iyi dostum 7 yılda ancak oldu sırtım ona verdiğim zaman hiçbir şey düşünmeden hayatıma devam edebiliyorum çünkü dostluk güven üzerine kuruludur yalan söylemek içki içmek gibi özellikleri olmasına rağmen arkadaşlar her şekilde yola getirilebilir belki size göre içki içmek de normal bir şey gelebilir ancak bana göre içki içmek de kötü bir huydur arkadaşım içki içtiği zaman ben yakaladığım da bunun çok yanlış olduğunu anlatmıştı o da belli bir süre sonra bırakacağını söylemişti bana birlikte bırakması için çokça bağlamıştık sizlere tavsiyem arkadaşlarınızı kötü bir huyunu alışkanlığını gördüğünüz zaman terk etme böyle ona yardımcı olmanız eğer ki terk ederseniz zaten bu dostluk değildir sadece tanışıklık arkadaşlar iyidir

0

şimdi arkadaşımın kötü bir huyunu yakalamış olsam ,onu uyarırım yani bu her şey olabilir, ne olursa olsun uyarım eğer gerçekten beni dinlemeyip gene devam ediyorsa bu kötü huylarını öyle mi allah çarşına pazar versin, derim bundan sonra ne sen beni ara, ne de ben seni arayayım. aynen bu şekil söylerim ben ona yardımcı olmak isterken o beni kötü bilip de beni dinlemiyorsa zaten öyle bir arkadaşı ben istemem allah'a yakın bana uzak olsun der geçerim. gerçekten benim bir huyum var. ben bir insana bir kere söylerim, ikicisini asla tekrarlamam öyle bir huyum yoktur benim.

1

kötü huyundan ne demek istediğini belirtseydiniz daha iyi olurdu bayan sakarya, eğer bu kişisel bir durumu ise, yalan söyleme gibi bunu yakalarsam, onu kırmamaya özen göstererek, bak bu dediğinin ben farklı olduğunu düşünüyorum. ki; sende bunu biliyorsun. lütfen aramızda güven sorunu yaşansın istemiyorum derim. ona direkt sen yalancısın diyemeyeceğime göre.. o da aptal değil ya anlayacaktır, mesajı alacaktır yani. başka kötü alışkanlık ne olabilir, madde bağımlılığı olabilir. ona bu bağımlılık yeni başlamışsa tedavi ile kısa sürede kurtulabileceğini ve kendisine yardım etmek istediğimi belirtirdim. onu bu duruma hangi şartlar soktu bunu ben neden farkedemedim diye kendimi suçladığımdan lafa girerdim ki, biraz onu farklı düşündürteyim diye. başka kötü ne olabilir. hırsızlık yapıyorsa, onu alenen gözümle tabii bunu görmüşsem ancak diyebilirim..