0

vitamini bol olan yiyecekler tüketmeliyiz. örneğin: mandalina, portakal, elma, brokoli gibi.

0

genel de içecek olarak nescafe tercih ederim :)

0

kısın genelde evde bakla, tavuk, pilav, kuru fasulye, köfte patates. dısarda ise ıslak hamburger , normal hamburger, döner, kebab vs tüketirim ama insanların çoğu kendi yaptıgı yiyecekleri yemeyi sever o yüzden onların tercihidir. ben genelde dısardan yemeyi severim daha cok hosuma gidiyor saglıklı yada saglıksız olabilir bilemeyeyiz ama genede güzeller. sokak lezzetleri olarakta mükemmel bir ülkeyiz hem ucuz hem tat var müsteri memnuyeti ve sıcak kanlılık türk oldugum için bir kere daha gururlandım.

0

kışın genelde bakliyat tüketiyoruz. ve kış meyve ve sebzeleri tüketiyoruz. çünkü genellikle mevsimi olmayan meyve ve sebzeler gdo lu olduğu için o yüzden onları çok fazla tüketmemeye özen gösteriyoruz. ve meyve ve sebzelerden ve en çok portakal ve mandalina tüketiyorum. çünkü hem gribi önlüyor hem de gerçekten bir kış meyvesi kışın olmazsa olmazlarımızdan bir tanesi.

1

yazın nasıl mevsiminde, taze sebze ve meyveler tercih ediyorsam, kışın da tercihim mevsiminde sebze ve meyveler oluyor. her şey zamanında güzel. ya da yazın kurutulan veya konservesi yapılan ürünleri tercih ediyorum. sırf değişiklik olsun diye mevsiminde olmayan, tatsız tuzsuz şeyleri tüketmemeye gayret gösteriyorum.
yazın biraz daha hafif öğünlerle günler geçirirken, kışın daha protein ağırlıklı yiyecekler tüketiliyor. bunun sebebi de vücudun ısınmaya çalışırken kalori yakması sanırım. bakliyatda kış tercihleri arasında ağırlıklı bir yer alıyor bizim mutfağımızda.

0

kışın genellikle daha fazla meyve tüketiyorum. onun dışında sıcak içecekler daha fazla içiyorum özellikle değişik bitki çaylarını içmeyi seviyorum. ayrıca kış aylarının vazgeçilmezi olan şey bozadır benim için.

0

ben yazın tükettiğim yiyecekleri tüketebilirim. ancak dondurma gibi soğuk şeyleri bazen tüketmeyebilirim