1

alkol kullanmıyorum. kendimi kaybetmeye pek ihtiyaç duymuyorum. sadece dertlerimden uzaklaşmak için başka şeylerle ilgileniyorum. bilincimi kaybetmek isteyecek kadar zor şeyler yaşamadım çok şükür ki.

0

ben eğlencesine alkol tüketirim , eğlencesine tüketecekseniz tekila tavsiyemdir.

0

çok fazka dertli oldugum bir dönem vardı o zaman anlatyım sevdiğim bir kız vardı ailesinin durumu iyiydi benim biraz kötüydü neyse birgün arkadaslarla içmisiz ama öyle böyle değil sonra kızın babasının kasap dükkanı vardı kızı orda calısıyordu babasına yardım icin. ben kızın yanına gittim tabi içmisin kendimde değil kızın dükkanının önünde basladım bağırmaya ama kendi içimden söylemiyorum sonra kızın babasını tanıyan insanlad toplandı napıyorsun burda bagıramazsın diye bende ickinin verdigi gazla atarlandım dedim beni bekleyin burda döndüm arkadasların yanına dedim mevzu var tabi toplandık gittik kızın dükkanın oraya adamlarda toplanmıs bir tane park vardı tuna parkı diye orda toplandık kavga ettik ve polis geldi karakolluk olduk devamı anlatmıyacam fazla özele girmek istemiyorum o yüzden ickiyi bıraktım o günden beri ickiye ağzımı sürmem icki icen arkadaslarımla bagımı kopardım ve artık yeni dostlar edindim namazında insanlarla takılıyorum. kızıda unuttum gitti baska kızmı yok dedim ama ne olursa ne derdiniz olursa olsun ickiden uzak durun hem haram hem zararlı hemde hayatını mafediyor içenler lütfen uzak dursun burdan mesajım onlara ickiden uzak dur namaz kıl allah katınta sevap kazan uzun yazdım kusura bakmayın iyi geceler.

0

alkol ve sigara tüketen olarak yazıyorum bu yazıyı

alkolün ve sigaranın ne kadar zararlı olduğunu bilmeyen yok
ama alkolsüz ve sigarasız yapamıyorum.bazı ailevi meselelerden dolayı bunaldığımdan bir ara kendimi alkole adadım ve her gün içiyordum iyi yapmıyordum biliyorum ama alışmıştım bünyemde alışmıştım şimdi ailemle birlikte huzurlu bir şekilde yaşıyorum alkolü bıraktım darısı sigaranın başına..

0

alkol tüketmeme sebep olacak hiç bir derdim yok. haram olduğu için asla içmem.

0

alkol ve sigara tüketmeyenlerden biriyim. alkolün sağlığa zararını bilenlerdenim. bu yüzden alkol tüketmem. ayrıca şu dünyada dertsiz insan yoktur. herkes çareyi alkolde bulsaydı dünya sarhoştan geçilmezdi. yaşam diye bir şey olmazdı. aklı başında gezen sayısı çok nadir olurdu. benim derdim yok diyen insan yalan söylüyordur. yeryüzünde derdi olmayan kişi yoktur. ayrıca alkolün insan sağlığına oldukça zararlı olduğu tüm tıp dünyasında genel kabul görmüş bir durumdur. bir doktor çıkıp da insana faydalıdır diyemez. derse yalan söylemiş olurlar. bundan dolayı alkolden mümkün olduğunca uzak durmak gerekiyor. ayrıca alkol içen kişi dertlerinden dolayı içiyorsa, o dertleri geçiyor mu? tabiki de hayır. sadece kişi kendini avutuyordur. kısa bir süreliğine akıl baştan gidiyor yani dünyadan ilişiğinizi kesiyorsunuz. bu ise kısa süreliğine olmaktadır. sonra normal düzene geçince tekrar dertlerinle başbaşa kalıyorsun. sonra tekrar içiyorsun ve yine akıl baştan gidiyor, kısa bir süreliğine dünya ile bağlantıyı koparıyorsun. ama sonra ayıldığında tekrar dertlerinle başbaşa kalıyorsun. yani bu hep böyle devam ediyor gidiyor. çark böyle her gün devam ediyor gidiyor. o çarkın içinde olan sensin. bir o yana bir bu yana savrulup gidiyorsun. olan yine sana oluyor. bana göre alkol çare değil. zararı tamamen sana kalıyor. alkolden uzak, rahat ve huzurlu bir gelecek istiyorsan sabredeceksin. tüm dertlerle savaşmayı bileceksin. bu dertler insanı olgunlaştırır. insanın derdi omzundan büyük olamaz. hiç kimseye kaldıramayacağı dert verilmez. insanın başına gelen tüm olayla kişinin imtihanıdır. bu sınavda kimi kaybeder, kimi de kazanır. önemli olan sabretmektir. her akşamı bir sabahı, her kışın bir baharı vardır. hemen olumsuz gelişmeler karşısında pes etmek yok, umutsuzluk yok, ümitsizlik yok, yeise kapılmak yok. insan dertlerle savaşmalı. insan o zaman güçlü bir insan olur, insan o zaman kahraman olur. alkolden uzar bir hayat, oh ne rahat.

0

alkol dertlere derman olmaz.
başınıza daha çok dert açar.
günahtır.
haramdir.
aklinizi alır götürür.
ayikken yapmayacaginiz işleri size yaptırır.
vazgeçin, tövbe edin.

0

alkol asla içmem ve sevmem kesinlikle kullanmam yani

1

alkol ne zaman alınır efkardan alınır sevinçten alınır kederden alınır aşktan alınır canın isteyince alınır diyecem ama yalan buunlara sığınır insan neden içtin sıkıntıdan geçtimi geçmedi sevinçten arttımı artmadı alkol zarardan başka bişey değildir arkadaşlar kimse kendiini kandırmasın alkol alan insan vücuduna zarar verir beynine zarar verir ruhuna zarar verir

0

ben genelde keyfi icen birisiyimdir,ama ara sira dertlerin sikintilarin yogunlastigi donemde de iciyorum.:)