1

damlaya damlaya göl olur sözüyle anlatılmak istenen şudur. gözümüze küçük gibi görünen şeylere bazen kenarı atmaktan ve biriktirmekten uzak dururuz.çok küçük şeyler olarak düşündüğümüz için bize herhangi bir fayda sağlamayacaklarını düşünürüz ancak durum hiçte böyle değildir. örneğin, bir kumbara düşünün içerisine sürekli olarak bozuk para attığınız hayal edin bir süre sonra kumbara bozuk paralarla dolup taşacaktır. o küçük küçük biriktirdiğiniz bozuk paraları saydığınız zamanda kesinlikle çok büyük bir miktar biriktirmiş olduğunuzu fark edeceksinizdir. yani her zaman bir kenara birikim yapmak kısa vadede olmasa bile uzun vadede bizlerin hayrına sonuçlar doğurur. hem de biriktirirken çok fazla kendimizi zorlamamış oluruz çok küçük miktarlarda kenara atmış olduğumuz için bizi ya da bütçemizi sarsacak şeyler olmayacaktır.
başka bir açıdan bakacak olursakta hayatımızı ele alalım. küçüklüğümüzden beri hayatımız için ufak ufak kenara attığımız şeyleri düşünelim. doğduğumuzdan beri o kadar çok şey öğreniyoruz ki konuşmak ,yürümek ve daha bir çok şey. bunların hepsini tabii ki bir anda öğrenmiyoruz küçük küçük çalışmalar yaparak sonrasında bu yapmış olduğumuz çalışmaların sonucunu görmüş oluyoruz. düşündüğünüzde ilkokul 1. sınıftan üniversiteye kadar o kadar çok fazla bilgi öğrendik ki ama bunların hiçbirini bir günde ya da 1 sene de öğrenmedik. bilgiler beynimizin içinde birike birike zaman içerisinde fazlaca şekillenir ve gelişir. yani hem maddi hem de manevi açıdan kendimiz için küçük yatırımlar yapmak ilerleyen dönemlerde bizlere çok fazla yarar sağlayacaktır. o anda çok fazla etkisini görmesek bile sonrasında muhakkak bize aşırı derecede fayda sağladığını fark edeceğiz. o yüzden hayatımızda elimizden geldiğince her türlü birikim yapmaya çalışmalıyız. küçük büyük demeden kenara atmış olduğunuz bu birikimler gün gelip ihtiyacımız olduğunda rahatlıkla çıkarıp kullanabileceğimiz en büyük güvencelerimiz olacaktır çünkü. damlaya damlaya göl olur sözü ile anlatılmak istenenler budur olaya sadece para ya da maddi açıdan bakmamak kendimiz için yapmış olduğunuz maddi ve manevi her yatırımın bize ilerleyen dönemlerde yarar sağlayacağını unutmayın.

0

ufak ufak ta olsa birikim yapmak tasarruf etmek

1

az olsada kanaat et. eger sabresip beklersen az olsada bir bakmıssın şaşıracak kadar çoğalmış.

1

günlük hayatta az diye tabir ettiğimiz maddi yada manevi unsurların belirli bir zamana yayarak toparlamak çogaltmak biriktirmek olarak kullanılm akradır genelde günlük yaşantımıza etki etmeyecek maddi anlamda biriktirip günlük hayata etki edecek seviyeye getirme medodur bir nevi birikim yapma biriktirme