1

tabiri caizse patron para babası olan kişiyi ifade eder. ancak lider yol gösteren kişiyi ifade eder.

0

patronla lider ayni kişimidir. bir kere ayni kişi olamaz çünkü patron senin ücret karşılığı tuttuğun. yani para karşılığı çalıştırdığın bir kişidir. ama lider öğle değildir. lider kendi emeği ile bir yere gelmiş bir kişidir. kendisini her zaman ön plana atan kişiye denir.

0

patron; senin ücret karşılığı adına firmasında çalıştığın kişi, işveren, firma sahibidir. lider ise başta olan, sana yön veren, yol gösteren, senin seçtiğin kişidir.

0

patron lider gibi değildir.lider size o işi yaptırmaya teşvik eder.patron öyle değildir.

0

elbette aynı değildir.patron işin sahibi olabilir ama lider daha farklı

0

kesinlikle degil patron is veren lider mustafa kemal atatürk gibi

0

patron işi yöneten ve o işin başında duran kişi lider ise hepsini yönlendirir diye biliyorum yani aynı şey değildir ikisininde görevleri farklıdır. farklı kişilerdir.

0

patron mecburen bizim basimizda olan insandır ama liderimizi kendimiz seçeriz.

1

patronla lider aynı kişi değillerdir. günümüzde çoğu patron sadece parası olan ve işten bir nebze bile anlamayan insanlardır. çalışanlarına sadece emirler yağdırırlar, hangi işin ne kadar süre de biteceğini, o işin olup olmayacağını bile bilmezler. sadece yap derler. yap nasıl yaptığın, olabilirliği onlar için hiç önemli değildir. işi bilen bir kaç kişiyi işe alırlar ve işleri onlara teslim ederler. böyle cahil patronların arkasından da çok işler döner çoğu zaman ruhları duymaz gözlerini açtıklarında ise işten işten çoktan geçmiş atı alan üsküdarı geçmiş olur. ama lider öyle değildir. yaptığı işin farkında olan , işleri ve çalışanları bir düzen ve intizam içinde tutabilen kişilerdir. liderler işe ve insanlara hakimdir. plan ve programlı olarak çalışır. çalışanlara öncülük ederler. bir çok işte başı çeken diğer çalışanları da işe teşvik eden kişidir. asıl patron sıfatında olan kişi odur aslında çoğu zaman gizli patron olur yönetimi farkettirmeden o yapar bu durum asıl patronun da işine gelir tabi. yani işin özü bir iş yerinde patron dan çok iyi bir takım lideri olması en büyük avantajdır. özellikle iş verenler için.

0

patronla lider eşit değillerdir.
çünkü lider başı anlamında kalıyor.
patron ise yöneten anlamında ifade çıkıyor.

0

patronla lider ayni kisi degildir patron daha kucuk duzeydedir ama lider o isin birincisi o isin basi demektir

0

kesinlikle aynı şey değildir. patron çalışanı takip eder kendisi olmasına müsade etmez korku aşılar hep kendisi düşünür çıkarcıdır ve seni kullanmaktan çekinmez emreder.
lider: yol gösterir egosu yoktur iyi niyetlidir biz olmayı bilir hatalardan ders çıkarmayı seni yetiştirmeyi ve gelişmene olanak sağlar.

0

kesinlikle fark vardır. patronun bilgisi, adap ve edebi yada herhangi bir insanı kişiliği olmasına gerek yoktur, sadece parası olması yeterlidir. ama bir liderin parası olmasına hiç gerek yoktur. lider mütevazı, hoşgörülü, ileri görüşlü, abi kararlar alabilen, risk alabilen, kendine güvenen, cesur kişiler olabilir ve buna benzer birçok özelliği kendisinde barındırır.

0

tabikide hayır.
patron: kendi işinin sahibi olan alt kademesinde işciler müdürler çalıştıran kişidir
lider: aynı yolda beraber yürüdüğün ama sana ve yanındakilere öncülük eden kişidir

0

tabikide hayır patron dediğin kapitalizmin ruhunu taşıyan kişidir ama lider ise seninle aynı yolda yürüyen seninle aynı taştan su içen yoldasimdir tabi bu sanki partilerde falan mevcut değil bunu gerçekleştirmek biraz yürek ister patronluga örnek olarak gosterecek olursak buna en yakın kişi siz anladınız ben silemiyeyim am bir yoldaş lider dediğin zamanda en mükemmel şekilde örneğimiz deniz gezmiş olur

1

hayır lider dediğin bir şöyle olur ; sen bir yola baş koymuşsundur , senin le birlikte aynı düşüncede olan kişiler de senin yanına geçmiştir bu gurubun bir lidere bir başa ihtiyaçları vardır , parasız ve gönüllü olarak bu yolda kendisi seçilen kişi liderdir , patron ise işte bildiğimiz patron. göbekli parası çok yer içer gezer , maaşları zamanında yatırmaz , işçi kovar işçi alır , boş şeye çok para verir ama kendi işçisine her zaman cimridir bu kişidir , tabi genelleme yapmıyorum , hepsi böyle değil ama bir çoğu emin olun boyleler

0

bu konuyu truzimden örnek alarak verecegim lider genel müdür yani oteli yöneten kişidir patron ise finansal işlerle ilgilenen kişidir

0

patron iş yeri sahibidir lider sorumlu olan kişidir.

0

çalışanları ve iş takibini ele alırsak ; patronun daha çok çaba sarfetmesi gerekir liderin daha çok dikkat etmesi.

0

farkı vardır patron iş yeri sahibidir lider ise çalışma ortamındaki en üst kişidir