0

patron biraz daha işi bilmeyipte işe gidendir lider hem işi bilip hem de işe gidendir

0

patron ile lider tabiki ayrı kişilerdir yetkileri sorumlulukları ve görevleri birbirinden apayrıdır.patron genellikle o kademedeki alt çalışanlara hitap eder ve çalışanlarını denetler kontrol altında tutar disiplin otorite sağlar bir şekilde. ancak lider başka birşeydir. lider diye genellikle lider olan konumdaki yani ön planda olan insanlara denir veya devlet başkanlarına. liderlerin de disiplinli ve planlı olmaları gerekir tıpkı patronlar gibi benzerlikleri vardır ancak ayrı konumdadır ikisi de. liderler daha çok karar verilmesi gereken durumlar da devreye girerler önerilerini ve fikirlerini paylaşırlar genellikle konuşmak iletişim kurmaktan yana yani sosyal olarak liderler daha ön plandadır bu bakımdan. ancak patronlar kendi iş yeri için oranın disiplininden veya işinden sorumludur.

0

patron ve lider : şöyle düşünelim eğer patro derken aklımıza klasik patron geliyorsa o patron lider olabilecek bir patron değildir. lakin bazı patronşar vardır ki aynı zamanda liderdirler.
ama gel gelelim kalsik patrona onlar sadece emir buyuruz ve yapılacak işi yaptırmaktan başka görevi olmadığını düşünen kişidir lider ise çalışan ile birlikte tüm yükün altına kendiside girip çalışan kişilerle abi kardeş ilişkisi olan kişidir. bu yüzden herkes patron olabilir fakat herkes lider olamaz bunu hiç bir zaman unutmayıznız.

0

patron ayrıdır. lider ayrıdır ikisi birbirinden farklıdir. patron o kisi bir isin sahibi o yerin tek sahibi demektir. yani bir isin tek sahibi lider ise bir basari elde etmiş kisidir. bu savaş olabilir. bir taburun komtanin başarısı
bir ulkenin kurtarıcısi gibi diyebiliriz. ben bir dünya lideriyim demek basıyım yani bir patron baskı yapabilir işinin icinde hep çıkar vardir fakat liderde hep kurtarma kahraman olma milletini veya arkadaki insanları düşünen bir laftir patronda kendini düşünme kendi cıkarina kosan kisidir.

0

patron işe sahip olan kişiye denir lider ise yol gösteren yardımcı kişiye denir patron olmadan lider olmaz patron lider den daha çok yetkiye sahiptir patronun sözü geçer çünkü işe sahip olan kişi patron dur

0

patron bir topluluğun her bakımdan sözü geçeridir.
lider ise olnala yol gösteren insandır

0

bence patronla lider aynı şey değildir nedeni ise patron bir işyerinde çalışan insanların başında bekler işi güzel olsun diye lider ise is ve iş konusunda insanlara yön veren insanlara denir diye düşünüyorum.

0

patron ile lider aynı kişi değildir. patron işin yapılıp yapılmadığına bakar işçilerine maaşını öder iş yetişmez veya yapılmaz ise bunun hesabını sorar. lider ise işin nasıl yapılması gerektiği konusunda işin nasıl ilerlemesi gerekmesi gerektiğini yanındakilerine gösterir ve o şekilde olması gerektiğini söyler. lider yanında bulunan kişilerin en iyi şekilde gelişmesini sağlar.

0

ikisi de farklıdır. patron işi yöneten kişidir genelde. lider de herşeyden sorumlu olan yönlendiren kişidir

0

patron ve lider aynı kişiliğe sahip değildirler. patron işi yönlendiren kişilerden olur. lider ise patron da dahil herkesi istediği gibi yönlendirebilecek bir kişidir.

0

aşırı derece de fark vardır patron ile lider arasında. patron kendi çıkarlarını düşünerek çalışan personelin çalışması yönünden iyi olup olmadığına bakar. olması gereken olur kâr gelir vs. lider ise çalışana birşeyler katar ,eğitir, öncü olur, başarısına yardım eder.

0

çok fark vardir, patron bir işin yapilmasini sevk ve idare eden işin sahibi kişidir ki bu her iş olabilir.

lider farkli karizmatik özellikleri de bulunan kalabaliklara önder insan demektir

0

patron ve lider ayni kişi değildir. patron emir verir, lider yol gösterir.

0

aynı kişi değildirler çünkü patronu patron yapan paradır para yoksa patronlukta yoktur ama lider genellikle liderliğini mane güçlerle sağlar fikir ve düşünce ile liderliğini sağlar

0

patron aslinda iş kurar ve yönetici koyar başina bu işin işleyişinden felan haerdar olamz sadece karina bakar ve zararina.
işçi veya çalişan ne halde çaliir fazla umrunda olmaz.
lider ayni yolu birlikte gider ve kolaylaştirir.
derdine ortak olur çözüm arar.
işini zorlaştirmaz kolaylaştirir benim gözum de öyle :)

0

patronla lider arasında çok fark vardır. patron iş verir. lider işi öğretir. patron para verir. lider para kazanmayı öğretir. patron pek sevilmez genelde. bazı isnisnalar vardır. ancak isnisnalar kaideyi bozmaz. patronla lider arasında en temel fark lider size her şeyin yöntemini anlatır. yol gösterir. patron ise kendi işini yaptırmaya çalışır ve karşılığında size para verir. patrondan lider olur mu sorusu en önemli sorudur burada. eğer ki sadece kendi işini düşünmeyip size bir şeyler katma amacında ancak birinci önceliği iş ise o patron kötü değildir liderdir. elbette kendi işini iyi olsun diye düşünecek. siz kendinizi onun yerine koyun. bir emekler verdiğiniz geçim kaynağı olan her şeyiniz başkalarının oyuncağı olmuş. bu insana koyar.bunun yanında patronlar işçilere iyi koşullarda çalışma sunmak zorunda. işçinin ekmeğini düzgün verecek. işçiye ihtiyacı olduğu zaman destek verecek. sah iyi yemekler çıkaracak. bu şekilde daha sağlıklı sonuçlar alınır. mesela şöyle düşünün iyi bir yemek vermediğiniz işçi morali yerinde olmaz. işini severek yapmaz. yine senin işin aksar. işçinin aklı da vücudu da kaldırmaz bunu. ancak bazı patronlar bunu bilmez. bazıları da kendileri de o koşullardan geçtiği için işçiye hakkının verir. bu kişi işte gerçek liderdir. işçinin çocuğu hasta olur gider hastaneye götürür. işçinin cenazesi olur gider destek olur. bu kişiler liderdir.

0

patron parayı düşünür lider ise ekibin durumunu düşünür. işin yetişmesini ve iş ortamın rahat olması için elinden geleni yapar.

0

patron çalışan dilinde iş verendir lider ise o işi birlikte yapmaya çalışan öncülük eden kişidir patron da lider olabilir lider de bir patron olabilir ama şu an genel olarak bizim sanayimizde lider görevini üstlenmesi için hangi iş yapılıyor ise onun üst düzeyini alırlar sonra onu müdür yaparlar müdürü de lider sensin hadi yürü derler

0

kesinlikle patron ve lider aynı kişi değildir.patronlar da liderlik özelliklerini taşıyabilir ancak maalesef bunu her patronda göremeyiz.liderler geleceği öngörerek hareket ederler . yanındaki insanları çalışanları olarak değil ekip arkadaşları olarak görürler.

0

çok saçma bir soru olmuş yönetici ve lider olacaktı patron ile ne alakası var bunların