2

1600 tl maaş yetiyormu sizce?

Asgari ücret!

27 cevap
0

daha 20 yaşındayım ama tek başına yaşayan ya da yaşamak isteyen birine kesinlikle yetmez diyorum.

0

bir aile için yetemez maalesef bu pahalılıkta

0

ben bu şartlar altında 1600 tl'nin yeterli bir miktar olduğunu düşünmüyorum. çünkü insanın faturaları, kirası, yemek ihityacı vs. derken 1600 tl' yi geçiyor.

0

1600 tl maaş kimseye yetmez.mantıklı düşünülse bu insanların kira fatura market hele birde çocuk varsa eyvah

0

1600 tl maaş bence yetmiyor çünkü insanların geliri gideri çok ve insanların gerçekten ihtiyaçları çok marketinden tut doğalgazını doğalgazdan tut elektriğine elektriğinden tut suyuna kıyafet falan derken 1600 tl yetmiyor bence hele türkiye gibi zor şartlarla yaşanan bir ülkede gerçekten 1600 tl çok az en az 2000 tl olması lazım ki insanlar rahatça geç insin çünkü bu insanların hiç kışın botu montu kabanı eldiveni şapkası olmuyor mu ondan sonra insanların kirası var kışın doğalgazlı ise doğalgaz sobası soba yani kömür odun yapmaları lazım bunları alabilmek için de para lazım 1600 tl bence yetmez insanlara artırmalar lazım benim diyeceklerim bu kadar herkes hayırlı günler bol kazançlar esen kalın

0

1600 tl maaşla sadece bekar insanlar geçirebilir, evlenip de bu parayla geçinilmesi imkansızın ötesinde bir durum ve üstüne üstlük bu para açlık sınırının altında, açlık sınırının altında yaşayan ölüleriz. bu duruma fakir insanlar isyan ediyor, ağlıyor sızlıyor kara kara düşünüyor her gün.

0

tabii ki yetmiyor. sadece kiraya ve faturalara bile yetmiyor. ne yapıcaz aç mı kalıcaz anlamadım ki. hadi kira fatura vermiyoruz desek sadece yemeğe bile anca yani. saçmalık.

0

bence bu para yeterli değil.hele ki bekar değilde evliyseniz bu paranın yetmesi imkansız gibi birşey.

0

ben bekarım ailemin yanında yaşıyorum yetmesede diğer aile bireyleride eve biraz katkı yaptığı için rahat oluyorum ancak benim düşüncem bu ülke şartlarında evli bir insana heleki birde cocuğu varsa ben asla ve asla yetmeyeceğini düşünüyorum asgari ücretin bir aileye yetmesi için 2.500 olması gerekir ve tüm gıda ürünlerinin fiyatının düşmesi gerekmektedir.

0

anne baba ve eğitim gören tek çocuklu bir aile için gelin küçük bir hesap yapalım
aylık su 100 elektrik 200 doğalgaz 200 olsun
ev için aylık gıda minumum 700 ekmeğiydi domatesiydi az bile fiyatlar çok uçuk çünkü
bakım giyim malzeleriydi 300 den saysak çocuğun eğitim masrafları ulaşım yemek nerden baksan ayda 500olur 20000 minumum en dar gelir 2000 o bile az bir gün gezmesin mi bu aile bir de tek çocuk için bu gerisini siz düşünün yetmezzzzzz

0

o kadar oku eve asgari ücret girsin . bende yaklaşık o kadar maaş alıyorum . evim kira bana yetmiyor.

0

1600 tl neye yetsin ki kira faturalar okul giderleri yemesi içmesi ee birazda gezelim hesabı siz yapın bence

0

yetmiyor azizim..
1600 sadece kiraya anca yetiyor

0

her gün üç öğün simit yesek yine yetmiyor.

2

kesinlikle yetmez. çünkü şuan ekonomik kriz var her yerde fiyatlar pahalı. bu yüzden 1600 lira maaş yetmez. çocuk bezi, okul masrafı, ev masrafı, faturalar, borçlar insana para kalmıyor. bence biraz daha artırılmalı asgari ücret 2000 falan olmalı.

2

hayır kesinlikle 1600 tl maaş yetmiyor. kaldı ki şuan da bütün her şeyin fiyatları uçmuş durumda.

0

mümkün değil. yetiyor diyen varsa lütfen bana bir açıklama yapsın.

0

şu anki ülke şartlarında 1600 tl çok düşük bir maaş asgari ücretin bir an önce yükseltilmesi gerekiyor ama asgari ücrette yükseltmeden önce işsizliğe bir çözüm gerekir çünkü işsizlik çözülmezse asgari ücrete yapacağınız zammın da bir anlamı kalmaz ama yine de asgari ücret şu an çok düşük

0

hayır yetmiyor. bu zamanda bu kadar fazla fiyatlarda 1600 neye yeter ki ?

0

1600 tl şu anki ülke şartlarında çok az bir para asgari ücretin daha yükselmesi gerekiyor