0

cilt bakımı nedir?

3 cevap
0

cilt bakımı günlük olarak belli bir rutin içerisinde yapmamız gereken bir bakımdır.cilt bakımı deyince tüm vücudumuza yaptığımız bakım gelir akla.yüzümüzün yanında ellerimize ayaklarımıza ve tüm vücudumuza bakım yapılmasıdır.cilt bakımının temeli cildi ölü derilerden kurtarmak,arındırmak ve nemlendirmektir.ölü derileri manikür,pedikür yaparak el ve ayaklarımızdan,kese yaparak ise tüm vücudumuzdan uzaklaştırırırz.hele ki yaz aylarında çok sıcaktan terlediğimiz için bu bakım daha çok önem kazanır.kışın ise ciltte kurumalar çok olduğu için nenmlendirme kısma çok önem kazanır.artık vücut için losyonlar,duş jelleri çok fazla arttı.bu da artık insanların bakıma olan merakının,dış görünüşe ne kadar öenm verdiğini gösterir.bazı markalar duş jellerinin vücuda nem kazandırdığını bile iddia ediyor.hatta bulaşık yıkama deterjanlarında bile nemlendirici var artık.yüz için yaptığımız bakım da ise cilt tipimiz çok daha önemlidir.makyaj yapıyorsa kadınlar ürünleri cilt tipine göre seçmeli.yüz yıkama jeli,köpüğü,peeling ürünü,maskeler,nemlendirici kremler,serumlar derken bakım ürünleri sayısı da oldukça arttı.bakım oldukça önem kazandı yani.genel olarak cilt bakımı dış görünüşümüzü etkileyen,cilt sağlığımızı etkilen bir şeydir.

0

cilt bakımı temizliktir. makyaj cilt bakımı değildir. yüzü iyice yıkamaz maskesini yapmak, ağdası yapmak, nemlendirmek vb şeyler cilt bakımıdır.

0

insanlarin kendi yuzune iyu bakmasıdır. insanlar cilt bakimina cok onem veriyor bence insanlrin cilt bakimina gerek yoktur cunku insanlar kendi dogal haliyle dahada guzeldir.