0

ofsayt futbolu futbol yapan kuraldır. ofsayt sayesinde maçlar çok gollü geçmez. bu ofsayt nasıl oluşur nedir size anlatayım :
ofsayt iki takım arasında oynanan futbol karşılaşmasında rakip futbolcuların atağı karşısında defans futbolcusunun rakip oyuncunun atak yapan oyuncunun ilerisinde olmamasıdır. daha öaık anlatmak gerekirse ceza sahasında girilmeden önce verilen gol pası yani asistte veren futbolcu geride, alan futbolcu rakip defansın ilerisinde olursa eğer gol geçersiz sayılır. bunun sebebi bu kural olmazsa eğer herkes kale dibine bir futbolcu koyar. rastgele şişirme toplar ile çok fazla saçma sapan goller olur. bu problemdir. futbolun akışını kesinlikle keser. düşünsenize öyle bir durumda futbol oynamak ne kadar kötüdür.

2

ofsayt futbol da kullanılan bir terimdir. eğer defans önünde ise ve bir takım arkadaşı pas attığında ofsayt olur. yani defansın gerisinde hareket ederek top atılmalı önde olursa ofsayt olur ve gol sayılmaz.

0

ofsayt öncelikle futbolda olan bir kuraldır rakip defansa yonelildiginde size uzun pas veya normal pası atan oyunununum topa vurduğu an ile sizin rakip futbolculardan rakip kaleye daha yakın olmanızın doğurduğu bir futbol kuralıdır böyle zamanlarda oyun durdurulup rakip tarafın serbest vuruşuyla oyun tekrar devam eder.

0

biliyorum ama bakalım anlatabilecek miyim.
simdi... benim arkadaşım rakip kalenin orada yani rakip takimin defansının bulunduğu yerde. eğer ben ona topu attigim zaman rakip takimin oyuncularını geçip te top ayağına gelirse ofsayt. ama rakip takimin oyuncularıyla ayni sırada olup da ayağına top gelirse o zaman ofsayt değil.
umarım doğru anlatabilmişimdir.