0

damak tadından çok bize verdiği vitaminlere önem verilmeli. sebzeli ve etli yiyecekler fazla pişirilmemeli. içindeki besin değerleri ne kadar çok pişirilirse o kadar düşüyor. tabi bu çiğ yememiz gerektiği anlamına gelmez.

1

güzel yemek kıvamında pişirilen ve içindeki malzemeleri tam oranında konulmuş yemektir. az pişmiş çiğ olur, çok pişmiş yanar. bu sebeple kıvamında pişirilen yemek güzeldir.

0

güzel yemek helal kazanılmış gıda ile yapılan isteye isteye için ata ara sevgi ile yapılan yemektir

0

çok pişen yemek kurur. sulu bişeyse de çok kötü bi kıvamı kalır. az pişen yemek ise hamdır yenmez. bi yemek kıvamında pişmeli kesinlikle. her yemeğin bi ayarı vardır. mesela kuru fasulye az pişerse sert olur yenmez. çok pişerse lapa olur bebek maması gibi. aynı zamanda yemekte baharat ve el lezzetine de çok inanmaktayım. yemeğin görseli de önemlidir. görseli güzel bi yemeğe karşı ön yargısız ve iştah açıcı şekilde bakılır. sonuç olarak yemeğin lezzetini her aşaması etkilemektedir.

0

yemeğin ne olduğuna bağlı olarak pişme seviyesini tarif edebilirim örneğin ben et türü şeyleri çok pişmiş olarak seviyorum kanlı bir et benim önüme gelse ben onu yiyemem ancak sebze tarzı şeyleri yemekleri aşırı derecede çok pişirirsiniz sebzeler erir pilav makarna da aynı çeşit şekilde bu yüzden onları kıvamında pişirmek gerekiyor hamur olmaması için çok çok iyi ayarlamak gerekiyor pişme derecesi çiğ de kalmaması gerekiyor elbette.

0

şöyle diyim bu kişiden kişiye değişen göreceli bir konudur kimisi pişmiş sever kimisi olur ki pişmemiş sever yani iki türlü mantık çıkar ortaya

0

ikiside değil tam ortası olmalı.tam pişirirken yemekte acı bir at oluşur.az pişmişte ise çiğ bir tat oluşur.

0

çok aciktiysan az pişen yemek tatlı gelir. güzel pişen yemekte daha güzel isdahla yenilir

0

damak zevkine göre değişir ama ben çok pişen yavaş pişen yemeği tercih ederim. ette dahil az pişmiş hiç sevmem herseyin cok pişmişini yerim.

0

güzel bir yemek çok pişen yemektir: çünkü bir yemek ne kadar çok pişerse o kadar lezzetli olur ve bir o kadarda içinde mikropları öldürmüş olur.

0

güzel bir yemek kişiden kişiye değişsede yani bazı insanlar az pişmiş sever ise de çoğunluk iyi pişmiş yemeği tercih ederki bende iyi pişmiş yemeği tercih edenler arasındayım özellikle et güzel pişmeden yenilmez diyenlerdenim bende. ama yemek güzel olması için güzel pişmesi lazım da en önemli püf noktası yavaş yavaş pişirmektir yani kısık ateşte pişirmek yemeğin tadını ayrı bir güzelleştirir heleki odunda pişirmek mümkünse bu çok daha iyi bir tad almanız için en güzel ve en önemli noktadır yani nasıl ekmeğin en güzel odun ateşinde pişen ise bu yemek için de öyledir.

1

güzel bir yemek her zaman kısık ateşte pişen yemektir. ama bazı yemeklerin pişme süreleri farklıdır. örneğin fırında pişen bir börekle, ocakta yapılan bir yemeğin pişme süreleri farklıdır. ama genel olarak kısık ateşte pişen yemekler genel anlamda güzel olmaktadır. tadı lezzetli olmaktadır. bunun için yemekleriniz kısık ateşte yapmanız önerilir.

0

çok pişen tabiki de çünkü az pişince pişmemiş yerleri kalıyor