0

@scynec1
katiliyorum.. :) kayseriliyim ama harbiden dogru diyor adam :))
ama biraz fazla gommusdun bizi haci ya :d kayseride 1.3-1.4m nufus var..zaten kayseride insanlik donuyorsa bunun 100/150 bin'inin hatrina donuyor,onunda 100 bin i baska il den geldigini varsayarsak kayseri 50 bin kisinin hatrina ayakta duruyor.:)

1

bir kayserili olarak şehrimin her karışının görülmeye değer olduğunu düşünüyorum gelenek görenekleriyle yemek kültürüyle sıcak kanlı insanlarıyla güzel bir şehirdir kayserim pastırması sucuğu mantısı nefis tatlardır yolda giderken biri size gadasına aldığım nörüyon derse bilinki kayserilidir

0

memkeketimin her ili güzeldir lakin benim bildiğim kayseri biraz cimridir. hep para hesabı yapar ve tanıdığım ne kadar kayserili varsa da o şekilde cimriler. hep para bana gelsin aman kimseye yardım etmeyeyim. param bitmesin gibi. küçük bir memleket fazla gelişmiş değil. erciyesi var en önemli gelir kaynağıdır. mantısı vardır. her ikimizde yapılır ama kayseride yemek başkadır. pastırması vardır tadı çok hoştur. sanırım eski atalardan kalma bir kültür olmasına rağmen pastırmaya kayseri sahip çıkmış:)

0

kayseri ili iç anadolu'da bulunan ve gelişimi ile dikkatleri üzerine çeken bir şehirdir. türkiye'nin dört bir yanına geçişlerde transit görevi üstlenen şehir bir kavşak konumdadır. ayrıca türkiye'nin sayılı büyük dağlarından biri olan erciyes dağına sahip güzel bir şehirdir. şehirde sıcaklık farkı fazla olup soğuk bir memlekettir.

0

ben yaklaşık iki yıl kadar kayseri'de bulundum eğitimim için kısaca size şehiri anlatayım gelmeyenler yada gelecek olanlar 15 kere felan düşünsün gelmeden önce . şöyle başlayayım bir kere sizin kayseri anadolunun bağrı diye bildiğiniz yer yada duyduğunuz yer medeniyet, görgü, saygı, insanlık, terbiye, kültür kavramından uzak bile değil bu saydıklarımın hiç birini dünya da bulamayacağınız tek yer olabilir . saygı konusuna gelirsek kimsenin kimseye saygısı yok , insanlar birbirlerini kaziklamak için can atıyorlar, cenaze olduğunda sevinen bir il burası sebebi bedava kıymalı pide yicez diye komik ama gerçek inşallah bu yazdıklarımı olursunuz . sonra koşarak camiye giderler namazı kılarlar sonra çıkıp banka oturur 15 16 yaşında ki kızların arkasından bakan laf atan 70 yaş üstü müslüman bekçileri olan dayıları görebilirsin her yerde %90 ı kafasında takke baş örtü ama hepsi fesat ve dedikodu dan başka birşey bilmeyen müslümanlık satan insan grupları. daha sonra kadınları sokaklarda oturur sürekli eve felan gitmek yok sabah sokakta oturmak için inerler akşam hava kararana kadar sokakta otururlar sırf dedikodu için insanların arkasından sürekli konuşurlar önünden geçen insanın dedikodusu olur ağızlarında sürekli , daha sonra gerçekten pintiler 10 kuruşun olmasın sana çıkıp 1 tane market ekmek vermez yada yolda kal gece vakti yanından 100 tane araç gesin bir tanesi seni durup almaz yanından basar geçerler . paran olmasın otobüse bin param yok de kovarlar seni otobüsten, erkekleri de kadınları kadar kahvede dedikodu yaparlar asgari ücrete küfür ettikleri partiye oy verirler . yani anlayacağınız kayseri dediğiniz yer köy bile olamayacak kadar kalitesiz bir yerdir . görgü, kültür, saygı, sevgi, paylaşım, terbiye, yardımseverlik bunların hiç biri yoktur bu ilde kökü kazınsın dediğim tek ildir burası bir kere ağzım yandı bir daha ölsem de gitmem .