0

masada yemek yemek genellikle evin bereketini azaltır. çünkü mutlaka ekmek vs kırıntısı yere dökülüyor. fakat beli bacağı ağrıyan yaşlılar için masada yemek daha iyidir. öte yandan yerde yemek mideyi sıkıştırıp daha az yemeyi sağlar.

0

yer sofrası daha sağlıklı bence.ama bilimsel olarak masada yemek daha sağlıklı.yerde yerken herkez yan yana sıkış sıkış ortadsn yeniyor.sohbet muhabbet daha tatlı geliyor.masa ise bacak ağrısı olan,bel ağrısı olanlar için daha sağlıklı.

0

eğer sağlık olarak bakacaksın nasıl yemek çünkü dik bir duruş sergilemek lazım yemeğe karşı ama eğer islam'a uygun olarak sağlık bundan bahsediyorsan tabii ki diyarı sofrası peygamber efendimiz zamanında yer sofrası değilmiş ama yani normal kağıttan basit insanla masada yemek daha sağlıklı

0

yer sofrasinda cunku islam dininde oyledir

0

saglikli olup omadigini bilmiyorum ama yer sofrasi daha mantikli

0

ben yer sofrasinda yemek yiyemiyorum hemen mideme ağri giriyor .fakat büyüklerimiz yerde yemek yemenin daha sağlikli olduğunu söylüyorlar. yerde yediğimiz zaman daha az yemek yiyiyormuşuz

0

masada yemek yemek sağlık açısından daha uygundur oturma pozisyonundan dolayı. ama yer sofrasında yemek yemenin tadı ayrı güzel yani.

0

yemek masası sağlık açısından daha uygundu

0

bence yer sofrasında yemek yemek sağlık açısından daha iyi olduğunu düşünüyorum

0

yemek masasında yemek daha sağlıklıdır yer sofrası sağlıklı değildir. kültürel olarak yer sofrası kullanılır fakat artık masada yemek daha avantajlı ve sağlıklıdır

0

her şey eskiden güzeldi gerçekten yer sofrası her konuda ayrı samimiyet vardı ama tabi ki sağlık konusuna gelirsek pek bir fikrim yok.

0

masada yemek daha sağlıklı diye biliyorum. yer sofrasında midemiz sıkıştığı için mide ve bağırsak sorunlarına neden oluyor diye biliyorum. herkes yer sofrası sağlıklı demiş enteresan.

0

yer sofrasında hepimiz yemek yedik ama masada yemek yemek daha sağlıklı çünkü mide sukismiyor dik oturduğumuz için

0

yer sofrasindada daha önce yemek yedik ozamanlar masa sandalye yoktu.şimdide mutfakda masada yiyoruz sağlık açısından zararı olduğunu sanmıyorum ne gibi etkisi olcakki okadar hastalıklardan onlara sıra gelmedi günümüzde )))))

0

aslında doğru olanı müslüman olrak yer sofrası ama artık bu kültür kalktı herkes masada yiyor

0

yer sofrasında yemek yemenin faydasını bilmiyordum öğrendim. ben sağlıklı olduğu için değil sevdiğim için yiyordum.

0

yerde yemeyi sevmiyorum masada yiyorum oturması kolay

0

yer sofrasında yemek yemek çok daha sağlıklı. yer sofrasında otururken aldığımız pozisyon midemizin daha çabuk doymasına neden olduğu için daha az yemekle doyma imkanı sağlamış olur.

0

yer sofrası daha güzel genelde doğu tarafı da yerde yemek yemektir :))

0

kesinlikle yer sofrası hatta imkan var ise tek ortaya konan tabaktan yemek en iyisidir