0

patates baskısı ilkokulda daha çok öğretmenlerimiz yaptırdı. artık bildiğimiz için genellikle kendimiz yapıyoruz artık büyüdüğümüz için genellikle kendini hazırla. artık yürüdüğümüz için genellikle kendimiz yapıyoruz. patates baskısı patates ile yapılan bir tasarıdır. patates baskısı için ilk önce patates ikiye ayrılır ve içi iyice sorulur. daha sonra gıda boyası ile üstü boyanarak bir kağıda ters çevirerek yapıştırılır daha sonra tasarı çıkararak resim yapılır. işte bu yüzden genellikle patates baskısı böyle olur. patates baskı selanik'te böyle olur çünkü genelde daha çok zor olur. vites baskı yapmak çok zordur eskiden öğretmen demişti koleji bir haftadır seni. patates baskısı yapmak çok zordur öğretmenlik çok zor bir şekilde yaptırdı bize.patates baskın herkes yapamaz da özellikle resim çizmek farklı şeyler yapmak için kızarık ve insanlar çok farklı yaparlardı. fıstıklı daha çok yaptığı bir resimdir. çocukların daha çok yaptığı bir resimler. genel anlamda patates baskısı böyle olur ya herkes bunu bilmez. insanlar patates baskısı yapsınlar ben çıktım. insanlar patates baskısı yapsınlar bence çok iyi.

0

çocukluğumuzda resim derslerinde yaptığımız bir baskı çeşididir. gerçi ip baskısını daha çok seviyorum. patates, sulu boya, fırça, resim kağıdı gerekli öncelikle patatesler soyulur. üzerine şekiller yapılır. kesilerek de çeşitli şekiller verilebilir. bu şekiller yıldız, çiçek, yuvarlak gibi şekiller olabilir. fırça ıslatılıp sulu boyaya batırılır çeşitli renklerle yapılan patates şekilleri güzelce boyanır ve resim kağıdına basılır. işte bu da patates baskısıdır.

0

ilk okulda öğretmenlerimizin resim dersinde öğrettiği boyama tekniğidir pataes soyulup ikiye bölünür üzerine desen çilir veboyanın resim defterine basılır