0

ikiside önemli fakat sevgi olsa bile saygı olmadıktan sonra hiçbir anlam ifade etmiyor sevginin olması. saygı olmadan hiçbir şey yürümez hayatımızda. saygının olduğu yerde sevgide olur fakat sevginin olduğu yerde saygı olmazsa o sevgide azalır zamanla ve artık istemezsiniz. o yüzden saygı her zaman önemlidir. allah herkesi saygılı insanlarla karşılaştırsıın :))

0

bence saygı daha önemli.saygı olursa sevgide gelir zaten.ikiside birbiriyle bağlantılı.sevilmek istiyorsanız saygı göstermek zorundasiniz

0

ikisi de mutlaka önemli ama şöyle bir şey var sevgiyi herkese gösteremezsin ama saygıyı mutlaka göstermelisin. insan ne olursa olsun saygılı olmalı, saygılı olunca zaten sevgi de oluşuyor. saygı, insan ilişkilerinde daha önemli bir şey. sevgiyi herkese duymak zorunda değilsin. sevmediğin bazı insanlarla mecburen vakit geçiriyorsun bu yüzden sevgi beslemesen bile saygı göstermeli insan. bana göre saygı, sevgiye göre daha önemlidir.

0

saygı olmadan sevginin de olamayacağı kanaatindeyim. arada saygı yok ise sevgi bir yere kadar yürüyebiliyor. ne kadar seversek sevelim boşa oluyor hepsi. ama saygı olduktan sonra insan bir süre sonra o kişiyi saygısından dolayı sevmeye de başlıyor. bu yüzden her ne olursa olsun saygı her daim şart. karşıdaki insanın size saygısı yoksa ne kadar seviyorum derse desin hiç uğraşmadan bırakın. ilerde sizi çok üzüp, kırar kesinlikle.

0

bence önce saygı sonra sevgi gelmeli . zaten ikisi birbirinden bağımsız olamaz ve biri gittiği zaman o ilişki olamaz.

0

bunlar birbirinden kolay kolay ayrılamayacak kavramlar. birinin olduğu yerde diğeri yoksa zaten suni bir duygudur o. mesela bir öğretmeni sevmeyen ama saygı duyan bir öğrenci var diyelim bu öğrenci mutlaka öğretmenin arkasından konuşacaktır ya da saygı duymak zorunda kalmadığı zaman yani okuldan ayrıldığında bitirdiğinde bidaha öğretmenini iyi anmayacaktır. yani bu yapay bi saygıdır daha doğrusu dereyi geçene kadar ayıya dayı demektir. ama gerçek sevgide saygı beraberinde gelir ya da gerçekten saygı duyduğunuz insanı zaten içten içe seviyorsunuzdur. ilişkilerde de iki insan birbirini seviyorsa karşı tarafı kırmamak saygısızlık yapmamak incitmemek için elinden geleni yapacaktır ama sevmiyorsa bunlar umrunda olmaz

0

bence her ikisi de önemlidir. sevgi de saygı da. ancak sevgi bittiği zaman saygı devam etmelidir bu yüzden saygılı olmak daha öncelikle gelir. çünkü sevgi biterse birgün saygınızı kalması gerekir. insanları sevmek zorunda değilsiniz ancak saygı göstermek durumundasınızdır. bu yüzden sevgi her ne kadar önemliyse saygı da bir o kadar önemlidir.

0

ikiside çok önemlidir. sadece sevgide bizi seven ve bizim sevdiklerimi ele alırken, saygıda bu durum farklıdır. saygı, saygıyı hak eden her insana karşı gösterilmelidir. çünkü saygılı bir toplumda huzurlu olabiliriz. insanları sevmesekte olur. çünkü kümseyi sevmek zorunda değiliz. bizi sevenleri sevsek yeterli olur. ama bize saygı gösteren her insana karşı bizimde saygı göstermemiz şarttır. bu yüzden saygı biraz bile olsa sevgiden daha önemlidir. çünkü yaşadığımız toplumda düzen ve hızurun olabilmesi için en çok saygıya ihtiyaç duyarız.

0

saygı olmadıktan sonra sevgi de olmaz zamanla kaybolur ama sevgi olmasa da saygı her zaman için önemlidir sevginiz bitse bile insanlık için saygınız asla bitmesin

0

sevgi çocuklara gösterilmeli ama herzaman saygılı olunmalı

0

bana kalırsa ikisi de oldukça önemli . fakat oncelikli olarak saygı demeliyim çünkü sevgi bitebilir . sevgi bittiğin de yerini saygıya bırakmalıdır bu sebepten saygı onceliktir. hatta kimseyi sevmek zorunda değilsinizdir bile saygılı olmaniz yeterlidir diye düşünüyorum .

0

aslında sevgi de önemlidir saygıda önemlidir. çünkü insanlar artık eski zamanlardaki gibi hiçbir şekilde birbirine saygı duymadığı için karşılığında sevgi de görmüyor. eskiden herkes birbirine saygı ve sevgi içerisinde olduklarını anlatırdı büyüklerimiz. sevgi ve saygının hayatımızdaki yeri çok önemlidir. çevremizdeki kişilere ne kadar sevgi ve saygı gösterirsek onlar da bize o şekilde karşılık verir.

0

eğer bir ilişkide saygı yoksa o ilişkide sevgi olmaz insanlar sevgisi bitirebilir ama saygı eğitim vermesi lazım. eğer o saygı biterse zaten sevgi diye hiçbir şey kalmaz ve ayrılık kadar gider tabii ki de en önemli saygıdır. saygi her şeyden daha önemlidir. saygı ile güven benim için aynı seviyede yani sen kiminle kadar çok seversen sev ama senin saydığın yoksa veya karşı taraftaki insana saygısı yoksa bu sevginin anlamı olmaz yani.

0

saygı olmadıktan sonra sevgi de olmaz zamanla kaybolur ama sevgi olmasa da saygı her zaman için önemlidir sevginiz bitse bile insanlık için saygınız asla bitmesin