0

telefon bağımlılığından telefona az bakarak başka uğraşlar bularak sosyal yaşamda daha fazla zaman gecirirseniz telefondan da uzaklaşabilirsiniz

0

telefon gunumuzun artik vazgecilmez bir cihazidir.herkesin elinde hemen akilli telefonlar vardir.hatta ilk okula gidenlerin bile benim size bu bagimliliktan nasil kuetulunur hakkinda yaptigim arastirmalar su sekildedir;
instagramda veya twitterde yanit aldiginizda ses cikiyor olmasi kismen yeni bir durum fakat bunu hiç sorgulamadan kabul etmek zorunda değilsiniz.telefonunuza yüklenmiş uygulamaları neredeyse hepsinde bildirimlerin sesi kapatılabilir,böylece o uygulamaları ne zaman kullanacağınız da bir başkası değil kendiniz karar verebilirsiniz.bunun sonucunda da whatsapp'ı veya facebook u günde 1 defa kontrol eder halinize geri dönebilirsiniz. acil durumlarda sizi bulamayanlar'da eski usul telefon etmek durumunda kalır. uygulamaları kaldırın. bildirimleri kapatmanızı rağmen telefonunuzdan hala kopamadığı insanı sorunu kökten çözüm ve gereksiz uygulamaları hemen kaldırın. internet üzerinden zaten kullanabilen uygulamalardan başlayabilirsiniz. sözgelimi facebook ve twitter'a hem telefonunuzdan hem dizüstü bilgisayarınızdan girmeniz şart olabilir.interneti kontrol etmek için eve gitmeyi bekleyemez misiniz? telefonunuzdaki uygulamaların şöyle bir üzerinden geçin ve gereksiz sizinle her yere gelmesi şartı olmayan uygulamalardan kurtulun, uçuş modunu aç böylece telefonunuzda hala fotoğraf çekebiliyor ve bazı dosyaları ulaşabiliyorken bildirim almaktan kurtulursunuz. uçuş modu sms mesajlarını ve aramaları'da engelliyor,ama bu bazen ödemeyi diğer bir bedeli olabilir insanların binlerce yıl cep telefonsuz yaşadığı düşünüldüğünde hiçbir şey tarafından bölünmeden en azından birkaç saat geçirebiliyor olmalısınız.uçuş modu sabah uyandığınızda da etkili olabilir.

0

telefon artık günümüzün vazgeçilmez bir aracı. telefondan kurtulmak için birçok yöntem uygulanabilir. telefon bağımlılığı çok kişinin farkında bile olmadığı bir bağımlılıktır. insanlar ilk önce telefon bağımlısı olduğunu fark etmelilerdir. telefondan kurtulmak için aslında benim de uyguladığı yöntemler genellikle eğer ki yatarken telefonunuzun yanında sürekli gece kalkarken bile bildirim gelmiş diye bakıyorsanız bu sizin için bağımlı olduğunuzu gösteriyor. eğer ki yatarken sürekli telefonunuza bakıyorsanız bunu ilk çaresi telefonunuzu başka bir odaya internetini kapatıp koymaktır. şimdi insanlar diyebilir ki ben telefonun alarmını grupta kalkıyorum diyebilirler. bunun için de her zaman çözüm var. mesela artık her yerde satılan çalar saatler var. bunlar gidilip de artık ucuz her yerde var alınabilir. bu çalar saatleri kurup sabah kalkabiliriz. aslında herşey bizde bitiyor. eskiden ben de telefon bağımlısıydım ama şimdi artık telefonu hayatımdan neredeyse bıraktım. bu siteyi de bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine üye oldum.bana hem bilgi hem de para yönünden bir kazanç sağladığı için gerçekten çok güzel bir site.zaten telefondan girmiyorum bilgisayardan giriyorum genellikle. o yüzden ilk önce telefonumuzu yatağımızın kenarından ve o odadan uzaklaştırmalıyız. yatak sadece uyumak için vardır çünkü. başka bir yöntem ise kitap okurken ,ders çalışırken özellikle öğrenciler telefonunun internetini kapatıp başka bir odaya koymalıdır. çünkü eğer ki yanınızda buluyorsan sürekli telefona bakarsanız ve bildirim gelmiş mi diye bakarsınız. o yüzden elinizin altında olmalıdır telefon. artık yolda biri yürürken gençler ,insanlar ,çocuklar bile kulaklığı takıp yolda yürüyorlar.bir gün şahit olmuştum yolda yürürken çocuk kulaklığını takmış ve arkadan korna sesi geliyor hiçbir şekilde duymuyordu. yavaş yavaş yürüyordu yani araba çarpsa hiçbir şekilde umurlarında olmayacaklar. o yüzden telefon gerçekten hayatımızın her alanında yer alıyor. gerçekten de çok iyi değil bu durum. başka bir yöntem izle eğer ki telefonunuz fazla kullanmak istemiyorsanız sosyal medya hesapları hepsini kapatmalısınız. ben ilk zamanlarda sosyal medya kullanıyordum.daha sonra anladım ki artık bu beni bağımlı hale getirmiş. sürekli telefona bakıyordum bildirim gelmiş mi ,biri fotoğraf paylaşmış mı diye. o yüzden sosyal medya hesaplarınızı neredeyse çoğunu kapatabilirsiniz. bunu yaparak başlayabilirsiniz en azından. sadece whatsapp kullanmanız sizin için fayda sağlar. başka bir yöntem aklıma gelen bakkala giderken ,komşunuza giderken yani kısa mesafeli alanlarda telefonunuzu yanınıza almayın mesela. en azından telefondan biraz uzaklaşmasını sağlar bu. yani bunları yaparak en azından başlayabilirsiniz. çünkü telefon bağımlısı olduk artık. o yüzden de telefonlarımızı bir kenara bırakıp gerçek hayata dönmeliyiz.

0

bir çözüm varsa bende eşime uygulamak istiyorum . eve gelir paso videolar izler oyun oynar en son kırıp aticam ama yeni telefon alır boşa beni de masrafa sokucak.