0

evli değilim ancak lohusa olan bir bayanın işi gerçekten çok zordur. bu yüzden en büyük görev eşine düşüyor diyebilirim. özellikle lohusa olan bayanlar çok sinirli bir yapıya sahip oldukları için eşlerinin genellikle söyledikleri şeyleri alttan alması gerekir diye düşünüyorum. ve ona daha çok ilgi göstermesi lazımdır. ben evli olsaydım eğer eşim allah korusun lohusa hastalığıyla baş etseydi ben şahsen her şeyi alttan alır ve ona sürekli sürprizler yapardım. çünkü gerçekten lohusa olan bayanlara çok ilgi göstermek gerekiyor baktığımız zaman çok kötü bir hastalık diyebilirim. o yüzden ejder ilgisiz olursa onlar daha çok mutlu olurlar ve daha kötü ilerleyebilir hastalıkları bu yüzden lohusa olan bayanlara ilgi en büyük ilaçtır diye düşünüyorum.

0

lohusalık gerçekten de çok zor hastaneden çıktığında falan eşlerin yardım etmesi lazım ,onunla ilgilenmesi lazım ben çok zor lohusalık dönemi geçirdim ama benim yanımda kimse yok. eşim sabah işe gidip akşam gelirdi. yani benim zaten ilk çocuğum o konuda yani lohusalımdan bile hiçbir şey anlamadım. lohusa lohusa komşularım bana merdivenleri yıkattı. yani apartmanda oturuyoruz sıra sıra yıkıyoruz sırada bana gelmişti ben yıkamıştım hatta ama eşim her zaman bana destek oldu mu tabii ki de yanımda oldu her zaman ama akşamları enim çok zor dönemler geçirdim. rabbim inşallah ikinci çocuğu nasip ederse bir daha öyle şeyler yaşamak istemiyorum. eşlerin kendini kılıbık sanmasın ve eşlerinin her zaman destek olup yanında olsunlar onların da ilgilensin lohusalık dönemi insanın psikolojisini bozabiliyor. kendimden dolayı biliyorum çünkü bebeğin kırkı çıkana kadar hiçbir şekilde uyumuyor gerçi biz gene hala 15 aydır uyumuyoruz ama kırkı çıkana kadar daha kötü diyebilirim. devamlı ağlıyorlar korktukları için eşlerin sabırlı olup eşleri ile ilgilenmesi lazım her dediklerini yapacak mesala bir şey istediğinde gidip getirecek bazı eşler hiçbir şekilde eşlerine destek olmuyorlar l. çok gördüm arkadaşlarımdan dolayı biliyorum ama çok şükür benim eşim öyle değildi. her zaman bana destek oldu. yani dediğim gibi lohusayken sadece değil eşler her zaman ilgi bekler ilgi gösterecekler hiçbir şekilde lohusa bir kadın sinirlendiğinde alttan almayı öğrenecekler her şeyi alttan alacaklar ki kendilerini rahat hissetsin da olsa bir kadın urada sadece anlayışı ve ilgi ve destek önemli başka hiçbir şey önemli değil. ya bildiğin kadarıyla ben böyle biliyorum ama diğer arkadaşlarımı nasıl yorum yapar bilemem ama benim için önemli olan bu çünkü ben de lohusayken destek ilgi anlayış beklerdim ve oldu da çok şükür lohusalık dönemi hiçbir şeye benzemez benim şansım psikolojim bozuldu 15 aydır da psikolojim bozuk yani.

1

kesinlikle lohusa döneminde olan bir kadına eşi eskiye nazaran çok daha fazla anlayışlı davranmak zorundadır. çünkü hamilelikten sonra doğum ve üzerine bir de lohusalık dönemi ile küçücük bir bebekte eklendiği zaman yeni doğum yapmış bir kadının hormonları resmen altüst oluyor. bu yüzden de gerçekten çok hassas dönemlerden geçiyorlar. her şeye alınıp kırılmaya çok müsait bir psikolojide oldukları için kadınlar lohusalık döneminde getirirlerken eşleri tarafından çok daha fazla anlayış ve ilgi beklerler. bu yüzden eşler daha fazla ilgi göstermeli ve bu geçiş dönemi sırasında çok daha sabırlı davranmalıdır. özellikle bu dönemde kadınlar birazcık da halinden anlayan ve kendini birazcık şımartan bir eş görmek istiyor karşısında. ayrıca bebek bakımı konusunda eşinize yardımcı olarak da onun yükünü bir nebze olsun hafifletebilirsiniz. gerçekten insanın bebek olduktan sonra bütün düzeni bozuluyor. özellikle yeni anne olmuş bir kadının hem psikolojisi altüst oluyor hem uyku düzeni denen bir şey kalmıyor hem de bedenen çok fazla yoruluyor. üzerine bir de bebeğin sorumluluğu eklendiği zaman gerçekten annelerin işi ilk anlarda çok zor oluyor ve eşlerin muhakkak üzerlerindeki bu yükü hafifletecek şeyler yapmalarında fayda olacaktır. kesinlikle tartışma yaratacak konulara girmemeleri gereklidir çünkü en ufak bir konu bile bu hassas dönemde çok büyük bir konuya dönüşebilir. o yüzden sadece yapmaları gereken birazcık sabırlı ,anlayışlı, ilgili ve yardımsever bir eş olmalarıdır.

0

herşeyi alttan almasıdır. ne istiyorsa alttan alıp yapması lazımdır.