1

ben bekar bir çalışan olarak zorlanıyorum. evli ve tek maaşla çoluğunu çocuğunu geçindirenin allah yardımcısı olsun. çok zor. çok ciddi bir zam geldi gibi görünüyor ama enflasyon karşısında cebimize girmeden eridi desek yeri. bir de bunun emeklisi, asgari ücret alamadan ev geçindireni var ki takdir edilesi.

0

bence şuan kı toplumumuzda zor çünkü vergi yükü ve geçim sıkıntısi oldugu içinyıyecek ve giyecege gelen zamdan dolayı askeri ücretın bıraz daha artmasi gerekıyor refah seviyesının artması için çocuklu ailelerin yuku artmaktadır

0

ben suan bekarim ona ragmen zorlaniyorum kirada olan bir insani dusunun elektirik su dogal gaz mutfak masraflari ay sonu elde avucta birsey kalmiyor malesef o yuzden bir duzen getirmeleri kesinlikle sart hele ki bide cocuklar gelmeye basladimi masraflarina yetismek artik imkansiz bir hal aliyor

0

asgarî ücretle geçinebilmek günümüz koşullarında imkansız bir hâl aldı.hersey giderek pahalandı.kira,faturalar zaten bir asgari ücret.

0

bu devirde cok cok zor asgari ücret . geçim zor hersey zam yüksek fiyatlar buna rağmen cok az.

0

ben bekar olarak yetiyor artıyor ama evliler için 1.600 tl yetmez. çünkü bu devirde bir aile evi kendinin değilse kirada oturuyorsa, küçük şehirlerde bile ev kiraları 500 tl den aşağı değil kaldı sana 1100 tl, kış olduğunu farz edelim en az doğal gaz faturası 200 tl, elektrik ve su faturaların toplamı 150 tl olsun, her hafta bir pazar alışverişi olur 100 liradan 4 haftada 400 tl gider, bir ayda en az 200 tl market alışverişi olur kaldı sana 1.600 tl den 150 tl kalır, beklenmedik bir masraf çıksa 150 tl ile nasıl karşılacak.

0

bence 4 kişilik bi ailede tek calışan varsa bu kadar ucret ile gecinmesi nerdeyse imkansız

0

günümüz şartlarında gerçekten gecinilmiyor hele de eviniz kira ise toprağa gömülüp üzerimize toprak atsalar daha iyi

0

türkiye için gecınebılecek bır para degıl