0

asgari ücret ile geçinmek çok zor malesef. aslında ailemiz ile yaşıyorsanız yine idare edebilirsiniz bir şekilde geçinirsiniz. ancak kendinize ait eviniz varsa veya yuva kurduysanız eşinizle beraber yaşıyorsanız asgari ücretle geçinmek çok zor. bir evi geçşndşrmek hiç kolay değil malsef. kadının da çalıştığını düşünün adamında buna rağmen asgari ücretle geçirdiğini düşünün özellikle büyük iller de yaşamak çok daha zor. gerçekten insanlar nasıl yaşıyorlar ben şaşırıyorum. şu an fiyatlar çok arttı bırakın istanbulu ankara da dahi kiralar 1000 tlnin aşasında çok zor. bunun ev alışverişi yiyecek içecek su gaz elektrik ev giderleri gibi bedellerini düşünseniz zaten marketler de her şey ateş pahası yiyecekler vs. yani karı koca olarak çalışsanız bile yetişmeniz çok zor olacaktır. bşr de çocuğunuz olduğunu düşünün ne kadar zor olacak kadınişinden uzak kalacak bir süre sizin aldığınız maaşla geçineceksiniz. çocuğun sadece bezi bile kaç tl. çocuk kıyafetlerinin fiyatını hepiniz iyi biliyorsunuzdur eminim. yani çocuk da araya girince hele daha da zor bir yaşam. bu sebepten ben asgari ücretin şu ankinden biraz daha üstü çıksa bile yine yetmeyeceğini düşünüyorum çünkü herşey pahalılaşıyor herşey zam geliyor. daha yüksek olabilmesi lazım geçinmek için. gerçekten geçim derdi çok zor allah herkese sabır versin bol kazanç versin. isanlar nasıl geöiniyorlae benim aklım almıyor.

0

askeri ücretle geçinmek için cambaz olunması gerek.iki kişi olduğunuzu düşünelim.büyük şehirlerin birinde oturuyorsunuz.en ucuz ev kirası 1000 lira,elektrik faturası aylık en az 150 lira,su faturası 60 lira,ısınma gideri aylık en az 250 lira,telefon ve internet en az 60 lira ulaşım içinde aylık 100 lira yazalım.hepsini topladığımızda 1520 lira yaptı.geriye kalan para 500 lira.pazar giderlerine aylık anca yeter.ee market gideri, ekmek parası,giyim,ayakkabı,temizlik maddeleri ne tutar.onlara harcayacak para kalmadı ki.kaldı ki hiç bir sosyal gider yok daha.kısacası iki kişilik bir aileye aylık en az 3500 lira anca yeter.

0

evet bence geçinmek zor artık 2020 tl o parayla 1 hafta gecikmez bence elektirik parası şu parasi yemek parası ve bu hiç birşey çünkü bu para bir aileye yetmez.