0

tabiki bu devirde geçinmek kolay bişey değildir. insanlar naddi imkansızlıklarla uğraşınca ister istemez sinirlenip kalp kırabiliyor. ama eşlerin karşılıklı olarak birbirini anlayıp daha dikkatli konuşması gerekir. ihtiyaçlarımız oluyor isteklerimiz oluyor. ama şunu da bilmeliyiz ki eşimiz elinden geleni yapıp çalışıyorsa daha fazlasını da beklemek bencilce olur. kim istemez ki evinin, çocuğunun, eşinin ihtiyaçlarını gidermeyi. ama bazen elimizden gelmeyebiliyor. bu durumlarda sabırlı ve anlayışlı olmamız gerekir. yoksa sürekli karşımızdakini üzüp kırarak bir yere varamayız.

0

gelirler çoğalsa da giderler de çoğaldı bunun için geçinmek zor kolaylaştırmak için para kazanmak lazım.

0

artık geçinmek eskisi gibi kolay deil eskiden tüp 50 tl idi şimdi ise 90 tl elektrikte öyle

0

geçim neden sor olmasınki, her şey ateş pahası, elektiriğe zam, suya zam doğalgaz'a zam, şekere zam, zamda zam ama asgari ücretliye yok neden, çünkü ülke batar. ama millet vekiline gelince batmıyor, suriyeliye bakınca batmıyor, c.b maaşı 74 000 tl olunca batmıyor ama asgari ücretliler emekliler gözlerine batıyor. şejer fabrikaları satıldı, fındık fabrikaları satıldı, herşey özelleştirildi, samanı bile yurt dışından getirir olduk. çiftçilik bitti, üretim bitti, hayvancılık bitti, işssizlik çoğaldı, enflasyon %25'e dayandı sonra beden geçim zor.

0

ihracat ithalattilgili dış dan alim çok iş gücü az

0

geçim bu zamanda bu ekonomide ve bu askeri ücret sınırı ile çok zor. ve kolaylaştırmak çok zor. nasıl mümkün olsun ancak kendi işini kendin kuracaksın kazanacaksın ya da ek işlere girip çalışacaksın buda zaten kolaylaştırmak olmuyor maalesef. ya da ekonomide, piyasada fiyatlar olabildiğince dengeye gelecek ki öyle olsun ve geçim insanlar için kolay hale gelebilsin. bakıyoruz her şey gün geçtikçe çok fazla pahalı hale geliyor.

0

dışarıdan çok alıyoruz. buda gelen ürünün pahalılaşmasına sebep oluyor. üretimi arttırırsak ve dışardan alımı azaltırsak ürünlerin fiyatı düşer ve geçinmek daha kolay hale gelir.

0

alım gücü azaldı çok üretim olursa herşey daha ucuza gelir

0

alis gucu zor ve asgari ucret dusuklugunden dolayi gecim zor bir hal aliyor

0

yaşam standartlarından kaynaklanan bir problem çözümü bulursan bana da söyle