1

pankek sürekli olarak yaptığınız krebin biraz daha kalın bir şekilde yapılmış haline verilen isimdir genellikle tatlı olarak yapılır.
pankek yapmak için gerekli olan malzemeler ise şunlardır.
3 adet yumurta
yarım su bardağı toz şeker
bir buçuk su bardağı süt
2 su bardağı kadar elenmiş un.
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu ve bir fiske tuz

yapılışı ise oldukça kolaydır. derince bir çırpma kabın içerisine yumurtaları ve şekeri olarak mikser yardımı ile şeker iyice ezileni ve yumurtalar güzelce köpürüp krema haline gelene kadar çırpıyoruz. ardından karışımın içine süt ve sıvıyağı da ilave ederek çırpmaya devam ediyoruz. sonrasında yavaş yavaş un, kabartma tozu ,ve vanilyayı da eleyerek karışımın içerisine ilave ediyoruz ve tamamen pürüzsüz bir hal alana kadar ve kesinlikle hiçbir pütürlük kalmayana kadar mikser yardımı ile çırpmaya devam ediyoruz.
pankek hamurunu da hazırladıktan sonra bir krep tavası içerisinde az miktarda sıvıyağ ekleyerek tavayı kızdırıyoruz. sonrasında bir kepçe yardımıyla küçük yuvarlaklar oluşacak şekilde tavanın ortasına hamuru akıtıyoruz. kısık ateşte yavaş yavaş pişiriyoruz pankek lerin üzeri göz göz olup hafifçe kızardıktan sonra diğer tarafını çevirip orayı da pişiriyoruz ve sonrasında bir servis tabağına alıyoruz. kalan pankek hamurlarına da aynı işlemleri tekrar ederek hamur bitene kadar devam ediyoruz.tüm pankekler piştikten sonra dilerseniz üzerine kaymak ve tereyağ ile bal dökerek yiyebilirsiniz.

0

nefis yemek tarifleri sitesinden elif ataların tariflerine bakabilirsin tarifler tam gramaj tutuyor