0

bebeklerde pişik uzun süreli altı bağlı kalırsa, terleme olursa, pudra ve krem kullanılmazsa hemen pişik olabiliyorlar. özellikle de hava değişmelerinde yaz kış mevsiminde geçişlerinde çok fazla görülebiliyor. bu yüzden çok dikkat etmek gerekiyor. sık sık alt kontrol edilmeli, alt değiştirmeli ve hava aldırmalıdır. iyice temizlenmeli.

0

bebeklerde pişik oluşmasının nedeni bebeğin altını batırdığı zaman uzun süre altının değişmediği anlamına gelmektedir ve bu bebekte sıkıntı yaratabilir. bu yüzden pişik oluşmaması için çok dikkat edilmesi gerekiyor ve sürekli altına bakılmasını tavsiye edebilirim. eğer pişik oluşmuşsa bebek pudrası kullanmak oldukça faydalı olduğunu görüyoruz. tabii ki her ihtimale karşı bebeği doktora krem tedavisi de uygulanabilir. bu süre zarfında bebeğin çok huysuz bir şekilde karşınızda olabilir.

0

benim bildiğim kadarıyla bebeklerde pişik bir annenin bebeğini uzun süre altını değiştirmesi sonucu olur. yani bebek altını kirletmişse ve annesi gerçekten anında değiştirmiyorsa yani çok uzun süre bekletiyorsa bu o bebekte pişik olma süreci başlamış demektir. yani bebekte pişik annenin ilgisine bağlıdır.

0

bebeğin devamlı altını açmazsan saatlerce o bezi altında tutarsan bu pişik olmasına neden olur. yani bebeğin normalde altı sık sık açılması lazım. yani zaten doktorların yeni doğum yaptığında verdiği kağıtta da yazıyor acemi annelere öğretiyorlar. genel etti ama gerçi buna acemilikle hiçbir alakası yok. yani devamlı açması lazım ve orayı ıslak mendille sildiginde hiçbir şekilde ıslak tutmayacak kurulayıp öyle altını bağlayacak bebeğin eğer böyle yaparsa hiçbir şekilde bebeğin altı pişmez. en azından daha sağlıklı olmuş olur. yani pişik kremi falan almakta uğraşılmaz bir de özellikle bezlerini yani bez markalarını devamlı aynı marka kullanacaksın değiştirirsen pişik kremi olabilir. bebeğin poposuna zeytinyağı sürebilirsin zeytinyağını hiçbir şekilde zararı yoktur faydası vardır. ben genellikle bebeğimi zeytinyağı kullanıyorum. faydasını da görüyorum pişik kremi sadece üç, dört kere kullanmışımdır onun dışında bir daha alma gereği duymayıp her zaman da zeytinyağı kullandım. bu şekilde yapabilirsin sana böyle tavsiye ederim. yani pişman da olmazsın ben kullandığım için söylüyorum. çünkü benim bebeğim şu an 15 aylık 15 aylığa kadar da getirdim çok şükür inşallah devamı da gelir diyorum allah'ın izniyle.

0

alt değiştirme süresi uzun tutulursa kalitesi düşük yabancı zararlı kimyasal katkı maddesi fazla bebek bezleri ve ıslak mendiller kullanılırsa pisik kaçınılmaz olur. bu önlemler alınır yine de pisik oluşursa ben pisik kremini kesip ıslak mendili yıkayıp öyle kullanıyor sonra kurulayip ve kantaron yağı sürüp öyle kapatıyorum