0

evet, zaman zaman parasiz kaldigim oluyor. ama bu zamanlar icin hep birikim yapiyotum. yani hayat sartlari ne gosterecek bilmedigimiz icin elimdr para oldugu zamanlar gunde 5 kurus dahi olsa para biriktirmeye calisirim. maksadim iste boyle parasiz kaldigim zamanlar fazla zorlanmadsn hayatima devam edebilmem icin. yoksa para dedigimiz sey ihtiyaclarimizi karsilayabilecrgimiz bir arac yani. bu sebepten önemli olabiliyor.

0

para elbette önemli. para amaç değildir ama araçtır. insanların birçok ihtiyacı oluyor ve bunları karşılamak için de elbette para şart. en basitinden evin kiraysa kalacak yer için bile paraya ihtiyacın var. paran yoksa sokakta kalıyorsun. bunun yanı sıra zaten günlük besin ihtiyacını karşılamak için de aynı şekilde paraya muhtaçsın. çok şükür ihtiyaçlarımı karşılayacak kadar paraya sahibim. ama yetiyor mu, tabii ki de hayır. bunun için aylık 5000 tl para kazanmak gerekir ki sosyal aktiviteleri de düzenli bir şekilde gerçekleştirelim. sonuçta insanoğluyuz. sadece yeme, içme ve barınma ihtiyaçlarımızı karşılayınca iş bitmiyor ve açıkçası bu sadece hayatta kalmak oluyor. yaşamak için ruhsal olarakta doyum sağlamak gerekiyor. örneğin ayda yılda bir sinemaya ya da tiyatroya gitmek gibi. konserlere katılmak, arkadaşlarla bir araya gelip yeyip içip eğlenmek gibi sosyal aktivitelerin de önemi oldukça büyük yani.

0

21. yüzyılda yaşamasaydık para önemli değil derdim ama neredeyse nefes almanın bile parayla olacağı bir devirde kimse para önemsiz diyemez. bunu diyenin ya paradan haberi yoktur ya da parayı sıkıntı etmeyecek kadar çok zengindir. yain benim şu an aşırı paraya ihtiyacım var hem de çok acil yaklaşık iki sattir sorumani sitesinde 5 lira biriktirmek için uğraşıyorum. son iki buçuk liram kaldı bitirmeme. para her canlı için önemlidir.

0

evet okuldayken ara ara parasız kalıyordum.elbette para çok önemli.çünkü yemek ihtiyacını karşılamak, yol masrafını karşılamak için falan gerekiyor.hayatta artık her şey para.tuvalet ihtiyacı için bile 1tl gibi bir şey alıyorlar.

0

parasız kaldım fakat tamamen zor duruma düşecek kadar uzun sureli değil. para tabi ki önemli.yemek,içmek, giyinmek zorundayız. bazı şeyleri erteleyebiliyoruz hayatımızda ama yemek yemeyi erteleyemeyiz ki paramıza göre idare edebiliriz.yol paramız olmak zorunda.

0

evet parasız kaldım parasız kalmak çok zor bir şey çünkü herşey paralı olduğu için çok zorluk çektim.

0

evet parasiz kaldım ve çok zordu insanın cebinde para olmayinca cok zor oluyor çünkü bende bu parayı almaya vali sıcak çünkü o parayı toplayarak 50 tl olunca çekim talebinde bulunulan.

0

evet parasız kaldığım dönemler oldu. ihtiyaçlarımızı karşılayamadığım hiçbir şey isteme lüksüne sahip olmadıpım çok dönem oldu. bu saye de şükür etmeyi ve sabretmeyi öğrendim. bu bana çok şey kattı. parasızlık önemli bir durum ve zor bir durum eminim kimse bu durumda olmayı istemez ama şartlar imkanlar ve bazı koşullar bizi bu duruma getirebilir. böyle durumlar hayat devam ettiği sürece hep olur. parasızlık oldukça önemlidir para olmadan yaşamak hayatı devam ettirmek zordur. insanın bütün ihtiyaçlarını karşılamanın yolu yine paradan geçer.

0

evet dua birkaç güne kadar 5 kurusum bile yoktu yapamadım gittim kredi kısmından
gram altın alıp bozdurdum da ancak elime nakit para geçti yoksa allah sizi inandirsin 5 kurusum bile yoktu allah kimseyi parasizlikla sinamasin çok kötü birşey.

0

be okul hayatında, üniversitede, şuanda da zaman zaman parasız kaldığım zamanlar oluyor. çünkü para ihtiyaçlarımızı giderecek maddi bir araç bu yüzden tabi ki de önemlidir. gerçi burada olduğumdan beri az da olsa elime bir şeyler geçti. bu yüzden eskisine göre daha iyiyim. bu para ile hiç olmasa bir eksiğimi alabilirim.

0

şu şartlarda parasız kalmak çok kötü bir şey. her şey pahalı zam gelmiş. para olmadan alamıyorsun. para şu hayatta önemli. çünkü illa bir yere gittiğinde lazım oluyor.

0

çoğu kez parasız kaldım. evet para çok önemli bir şey. paran olmayınca şuradan şuraya bile adım atamaz olduk artık yani. o yüzden yanımızda her zaman için belli bir miktar para bulunmalı.

0

evet ben parasiz kaldım. yani şu an bile parasızlığı anlicagin iş yok eşime de iş yok. bu aralar her şey çok durgun yani. suriyelilerin yüzünden iş bulamiyoruz.

0

çok kaldim... ama hicbir zaman borc aldigimi bilmem. surekli birseyler icin birikim yaparim. bir amacim olmasa bikr yaparim ki illa ki lazim olacak diye param oldugu zaman birikim yapmaya calisirim. o zaman onlar oyle bir faydasi oluyor ki o zamannn.

0

evet parasız kaldım hatta şu anda çok fazla paralı olduğum söylenemez çünkü bir süredir işsizim. para gerçekten önemlidir ancak hiçbir zaman para bir amaç değil sadece ihtiyaçlarımızı karşılayabilmemiz için gerekli olan bir araç olmalıdır.

0

para önemlidir para insana alım gücü verir hersey para değil denir ama işin aslı öyle değil şuan da herkes kendine göre zorluk çekiyor önemli olan can sağlığı ikinci sırada para bence böyle