0

evde elektırık tasarrufu yapmamız ıcın gece yatarken televızyonlari kapatabiliriz.vede sarı ampuller yerıne beyaz tasarruf ampullerını takmamız lazım bunun gibi bircok sey var tabiki

1

ben kullanmadığım eşyaların fişlerini çekiyorum. önemsiz gibi görünüyor ama ciddi bir elektrik harcıyorlar aslında. hem cihaz ömrünü de kısaltan bir durum sürekli fişte takılı kalması. tasarruflu ampuller kullanmaya çalışıyorum. kullanılmayan ışıkları da kapatırım muhakkak. çamaşır makinesini dolunca çalıştırırım. çamaşıra uygun program seçerim. sererken düzgün ve çırparak sererim ki ütülerken de kolay olsun, tasarruf olsun. böyle kendimce tasarruflar işte.

0

aslında çok basit ama hiç birimiz uygulamiyoruz genelde . ne güzel demişler gereksizse kapat diye . özellikle ev halkını uyarmak gerekir . oda dan çıkarken ışıklar söndürülmeli boş odaların ışıklari yanmamali. evde en çok ketil ve fırın elektrik yiyor zorunda kalmadıkça ketil kullanmamaya çalışıyorum o yüzden gerçekten çok etkiliyor . hergun fırın yemeği yapmıyorum ama üst üste yaptığım da faturaya direk yansıyor anlaşılıyor yani . telefonları sürekli şarjda bırakmamak lazım . mesela benim eşimin yanlışı leptop hep sarjdadir . yazık günah o giden elektriğe .

0

evde elektrik tasarruf yapmak için daha çok elektrikler fazla yakılmamalıdır.eğer ki elektriklenmesi aşırı bir şekilde yakarsak gerçekten de aşırı bir şekilde faturamızı yansır. ulus'tan en azından sadece oturduğumuz odayı ışığını yakarsak en azından birazcık tasarruf yapmış oluruz. başka bir şey ise özellikle de şu kış aylarında doğalgaz parası artık çok fazla geliyor doğalgaz parası çok fazla gelmemesi için doğalgaz en azından oturduğumuz odada yakarsak diğer tarafların hepsini kapatırsak en azından birazcık faturamızı düşüş olur.başka bir tasarruf yöntemi için mesela bulaşıklarımızı elimizi yıkamak yerine makineye atmak daha faydalıdır. çünkü elimizde yıkarsak daha çok su gittiği için genellikle faturamızı daha fazla masraf gelir.o yüzden bulaşıklarımızı en azından makinemi isteyen varsa yoksa yapacak bir şey yok ama varsa makineye atmak daha uygun olur. dediğim gibi gereksiz elektrik tasarrufunu yapmak için genellikle şarja soktuğunuz bilgisayarlarımızı telefonlarımızı televizyon izlerken mesela priz sürekli sabaha kadar öyle kalmamalıdır priz en azından akşam yatarken etmeliyiz ki fazla aşırı şekilde elektrik gitmesin.genel anlamda evde tasarruf yapmak için bunlar yapılabilir açıkçası daha çok biz kendi evimizde böyle şeyler yapıyoruz.

0

evde elektrik tasarrufu yapmak için benim babaannem bize geldiğinde bu kadar ışıkları yakmayın ışıkları kapatın diyor. nedenle falan sorduğumda da elektrik az geliyormuş. yani bildiğim kadarıyla o sonuçta eski insan yani iyi bilir elektriği ne kadar gelip gelmeyeceğini demek ki bizler de ışıklarınızı kapatmamız lazım karanlık bir otursak daha iyi olur. :) yani boş yere fiş tkiliysa çıkarmamız lazım.