0

evde tasarruf yapabilmek için aslında birçok yöntem uygulanabilir. tasarruf yapmak gerçekten hem bütçenize hem de kendimize çok iyi olur. sonuçta harcamadığımız bir elektrik için ya da harcamadığımız suyu sırf sızıntı var diye niye daha fazla su faturası ödeyelim ki. yani en azından bizler az çok tasarruf yapmaya çalışarak daha az ödemelerimiz olur... bu sebepten dolayı tasarruf yapmak gerçekten iyi oluyor. düşünsene, geçen ay 150 lira gelen su faturası bu ay biraz tasarruf ederek, su kaçağını tespit ederek su faturasını liranın altına düşürmüşsün. belki o su kaçağını tespit edip tamir ettirmen belki sana o an 150 tl ye mal olmuştur ama o kaçak yüzünden ilerleyen günlerde fazla ödeyeceğin faturalar olmayacak. bir de duş ya da banyo yaparken suyun ısınmasını bekliyoruz ya. onu bir kova ya da 5 litrelik pet şişelere doldurup balkon yıkamak için ya da balkondaki çiçekleri sulamak için (sonradan) kullanabilirsin. eğer evinde klozet tuvaletlerden varsa sifonu gömme difon değilse, sifonun içine içi su dolu pet şişe koyabilirsin. maksat her basışta, o pet şişe olmadan akan sudan daha az su kullanmak. evde olmadığın zaman bulaşık ve çamaşır makinelerinin fişlerini, televizyonun, şarj aletlerini prizden çekmelisin birde. çalışmıyor ki diye düşünebilirsin ama fişler prize takılı olduğu zaman bile enerji harcarlar. çok düşük bir enerji harcıyorlar ama bu da elektrik faturana yansımaktadır. birde çamaşır makinesini bulaşık makinesini çalıştıracağın zaman elektriğin en ucuz olduğu zaman diliminde açman lazım. yani aksam saat 10’dan sonra. çünkü en ucuz elektriği o zaman diliminden sonra kullanıyoruz. birde bulaşık makinesini ekonomik kısımda açtığımız zaman elektrik faturasını en aza çekmiş olursun… evin doğalgazlı ise dış yalıtım olmasına dikkat et ve 2-3 senede bir peteklerin temizliğine önem göster. çünkü temizlenmeyen petekler ısı yaymaz odanın içine ve bu da kombinin derecesini daha da yükseltip faturayı kabartmak demek. o yüzden buna da 2-3 yılda bir vereceğiniz 200 lira civarı bir parayı çok görmemelisiniz. 2-3 yılda bir vereceksiniz ve faturalarınız düşük gelmeye başlayacak. öyle birşeyki bu birde biz ikidir hep oturduğumuz evlerde inşaat biter ve hemen biz gireriz o daireye. isı yalıtımı vardi öncekinde de ve şuankinde. işte bu enflasyon zamları gelmeden önce işte. bu yazın taşındık biz şuanki oturduğumuz daireye. geçen seneki kışta bize o karda kışta kıyamette 135 lira geliyordu en fazla. binada da ısı yalıtımı olduğu için evde sıcak oluyordu. bu sene işte yeni evimizdeyiz, enflasyon zamlı filan geldi hep, işte bu en son ödediğimiz doğalgaz faturası 187 tl idi. isı yalıtımı o kadar çok farkediyor ki dairelerde. hatta dün yengem geldi bize, evin içi ne kadar sıcak dedi. halbuki kombi ısı ayarı en düşükte. anlatabiliyor muyum. :) yani gibi gibi örneklerle daha da arttırılabilir bu örnekler. :)

0

evde tasarruf icin tabiki ilk basta evde boş yanan ışıklar ısıklari katıp yada sarı ampuller cok yaktıgı ıcın tasarruf ampullerı var onları takmamız lazım evde tüp yerine dogalgazli ise dogalgaz olabbilir çamasır makinasını gündüz deilde gece acarsak daha az para ödemis olabiliriz.bulasık makinasida o şekilde olabilir bence yada aksamlari ışıklari tam deilde televizyon ışıgıda odayı aydınlatabilir bence eve alısverısı haftalık deılde aylık yapılırsa buda karlı bır kazanc olabilir bence.

0

evde tasarruf yapmak için birçok yöntem uygulanabilir. evde genellikle eğer ki fazla girişi çalışmıyor uzak tasarruf yapmak gerekir. tasarruf yapmak gerçekten hem bütçenize hem de kendimize çok iyi olur.insanlar en azından tasarruf yaparak daha az bir şekilde iş yerlerinde aldığı paraları az bir şekilde derler. o yüzden tasarruf yapmak gerçekten çok iyidir.bence her insan tasarruf yaparak hem bütçesine hem de aileye katkıda bulunmalıdır. mesela tasarruf yapmak için insanlar eğer ki klimanız varsa klimayı her gün aşmamak gerekir özellikle de akşam da hiçbir şekilde açmak gerekirse bu kadar sabaha kadar. krema çünkü sürekli çalıştığı için eğer ki klima eğer ki sürekli çalışıyorsa sabaha kadar en azından hiçbir şekilde çalışmamalıdır. yoksa sürekli çalıştırırsanız sabaha kadar hiçbir şekilde tasarım yapamazsın zaten. o yüzden hiçbir şekilde tasarruf yapamazsınız evde hiçbir şekilde bütçenize katkıda bulunmaz. başka bir yöntem ise elektrikleri en azından her yerde aşılamak gerekir. her yerde elektrikleri hiçbir zaman aşmamak gerekir açmamak gerekir.çünkü elektrikler her tarafta yanarsa özellikle de kullanılmayan odaları hiçbir şekilde yapmamak gerekir açık bırakmamak gerekir elektrik yeri. geldik de elektrikler daha çok yakar hele ki akşamları. başka bir yöntem ise özellikle de insanlar sürekli doğalgazı kullanırlar. doğalgaz aşırı şekilde kullanılması gerekir.insanlara aşırı şekilde kullandığı için doğal gazı genellikle elektrik faturaları da doğalgaz faturaları da çok fazla geliyor.o yüzden doğalgaz parasını çok fazla gelmemesi için insanlar genellikle daha az bir kazanç olarak bütçesine katkıda bulunabilir.insanlar çünkü sürekli yemek yapıyor sürekli üstünde çay bir şeyler başka bir şeyler yapıyor o yüzden de hiçbir şekilde doğalgaz aşırı şekilde kullanılmalıdır.tabii ki herkes keşke doğalgazı sürekli bir şekilde kullanması aşırı bir şekilde kullanmasını bütçesine katkıda bulunsun ailesine, herkese karşı katkıda bulunması çok önemlidir. başka bir yöntem ise en azından eğer ki akşamları çamaşır anlıyorsanız genellikle günü hiçbir şekilde atlamak gerekir. çünkü eğer gündüz çamaşır atarsak hiçbir şekilde katkıda bulunma mıyız.gündüz hiçbir şekilde çamaşır almamalıyız çünkü elektrik parası çok fazla gelebilir. insanlar en azından akşam 12'den sonra atarsa çamaşırlarını hiçbir şekilde sorun yaşamazlar hem daha az yakar lan elektrik faturalarında. elektrik faturaları en çok fazla gelen faturalar.o yüzden özellikle de elektrik faturalarında birazcık daha dikkat etmeliyiz mesela ışıkları fazla yapmamalıyız, doğalgazı fazla yapmamalıyız, dediğim gibi çamaşırları 12'den sonra atmalıyız. bu yüzden insanlar gerçekten çok dikkat etmelidir tasarruf konusunda.tasarruflu olmalıyız artık bu dünyada gerçekten doların yükselmesi de insanlar birazcık sonra düştüler.o yüzden birazcık dikkat etmeli en azından elektrik,doğalgaz gibi hele ki kışın çok fazla kullanılan şeyler bunlar o yüzden birazcık daha masraflı olabi genel anlamda tasarruflu olmak için ne yapmalıyız.

0

evde tasarruf yapabilmek için gereksiz yere elektrik harcama molosso kullanılmamalı doğalgaz ve kalmamalıdır bunlar ne beraber sürekli olarak yemeklerimizi çöpe atmak büyük bir israf israf eder bu nedenle kesinlikle bayatlayan ekmekleri çöpe atılmamalıdır bayatlayan ekmekleri kızartabilirsiniz bunu tost makinesinde veya tavada yapmak mümkündür aynı zamanda bayatlayan ekmeklerden köfte gibi yemeklerde yapılabilmektedir ekmek tatlısı da yapılabilmektedir yalnızca ekmekleri değil hiçbir yemeği çöpe atmamak gerekir tasarruf yapabilmek için örneğin bir tane pilavı nasıl kaldıysa o pilavı çorba için süt çorbası yapabilirsiniz sürekli tasarruf yapabilmek için ekstra harcamalardan kaçınmalıdır gerekir

0

az enerjili eşyalar kullanabilirsiniz ( örneğin çamaşır makinesi buzdolabı bulaşık makinesi televizyon gibi şeyler

0

evde tasarruf yapabilmek için bazı alışkanlıklarınızdan vazgeçebiliriz
1) televizyon izmedikdikten sonra fişini çekebiliriz
2) 2 ekmek yiyorsanız bunu bire düşürebilirsiniz
3) şekeri bırakabilirsiniz
4) tuzu azaltabilir enis
5) yemek yerken az yemeye özen gösterebilir enis
6) az enerji harcayan elektronik aletler kullanabilirsiniz bunlar şunlar olabilir; çamaşır makinası, buzdolabı fırın gibi aletler