0

altına dövize yatırabilir. ev araba alır

1

birikimi olan birisi olsam ben paramı en yüksek faiz veren bankaya 3 aylık olarak yatırırım. ya da dolar alırım. doların yükselişi bence durmayacaktır. uzun vadede altın yatırım aracı olabilir diye düşünüyorum. gayrimenkul alınırsa bu da size gelir getirebilir ama iyi bir kiracı bulamazsanız evinizin masrafları aldığınız kira gelirini sıfırlayabilir. bence kesinlikle banka faizi.
günah diyenlere bakmayın. :)

0

birikimi olan birisi parasını sermaye olarak kullanarak dükkan açabilir ya da bankaya yatırabilir ama işe yarar bir dükkakn bankadan daha çok kazandırabilir tabi ki

0

bence ihtiyaci olan birseye harcamalidir parasini.. yani oyle yemeye, icmeye, gezmeye vermemelidir birikintisini. ama gezmeden kastim eger kendini gelistirmek amacli geziler seyahetler dusunuyorsa tabiki onlara harcayabilir. veya arabasi yoksa araba alabilir. ev alabilir genc bir erkekse eger... daha sonra bi bayansa ceyiz yapabilir kendini. yani faydali seylere harcamalidir.

0

çok param olsaydı borsaya yada bankaya yatırırdım

0

ben olsaydım birikimlerimi iyi bir bankaya güzel bir faiz ile yatırarak değerlenmesini sağlardım.

0

altın ya da döviz olarak değerlendirmeleri uygun olur.. borsada kazanç sağlayanları duyunca cuupp borsaya dalıyorlar ama bilmediklerinden dolayı batıyorlar..

0

birikimi olan biri parasını bankaya yatırmalıdır. faizini yiyebilir bu şekilde. eğer bankalara güvenmiyorsa çeyrek altın yapıp kenarına koyabilir. çeyrek altınlar altınların değerinin arttığı zaman bozdurulabilir. veya önü açık olan bir işe yatırım yapılabilir. fakat eğer o iş tutmazsa tüm paramız da boşa gitmiş olabilir

0

birikimi olan bir parayı şöyle değerlendirebilirsiniz.yani ihtiyacınız olarak rahatça değerlendirebilirsiniz diye düşünüyorum çünkü bu sayede bir çok işinizi görebilirsiniz.ben mesela kumbaramda felan güzel bir miktarda para biriktirdim bu paralarıda okul açlılınca felan kitaplar için biriktirmiştim bir kaç eksiğim felanda vardı sağolsun sorumani sitesinde vaktimin birazını geçirip hatta birazda uğraşmıştım ama bu uğraşıma değmişti güzel bir para biriktirme ile ihtiyaçlarımı gördüm.fakat yani para birikiminizi gezmek eğlenmek için felanda kullanabilirsiniz diye düşünüyorum.

0

şuan bence bankada tutmalı yoksa bu para bu kriz döneminde uçar gider

0

güzel bir yer alıp kirasını yemeli bence

0

bankaya koyarak hem üzerine faiz yada kar payı almalı hemde bakiyesi bankada risksiz kalmalı