0

para birikimi nasıl yapılır mıdır biliyor musun para birikimi yapmak için ilk önce sabırlı olmak gerekir çünkü eğer 5 tl'yi bile sen gereksiz şeyleri harcıyorsun para biriktirmek biraz zor olur para biriktirmek için ilk önce söylediğim şeyi yani en başta söylemiş oldum şeyi yapabiliyor olman lazım sabırlı olman lazım sabırla olduktan sonra gereksiz şeylere para harcamamak lazım arkadaşları gel bakkaldan bir şey alalım dedikleri zaman sen almayacaksın ihtiyaç bulmadın şeyi almayacaksın aklından düşüneceksin eğer ben bu şeyi alırsam ne kadar kullanacağım ve ne yapacağım almazsam benim bir eksikliğim olur mu ona ihtiyacım olur mu diye düşüneceksin eğer ihtiyacın varsa o şeye alacaksın yoksa almayacaksın ben hep öyle yaparım aklımdan düşünüyorum diyelim ki benim bu şeye ihtiyacım var mı yoksa niye alıyorum derim eğer yok diyorsam ve düşünüyorum ben bunu almadım acaba benim ihtiyacım olacak mı ve olmadığını anladığımı zaman kesinlikle o şeyi almam ya da ihtiyacım olan şeyi aldıktan sonra o ihtiyacım olmayan şeyi alırım ben böyle para biriktiriyorum sen de bence böyle para biriktirmelisin mesela sormumai den çekeceğin parayı harcama eğer bir şeye ihtiyacın yoksa harcama kenarda dursun öyle yap bu da aklının bir köşesinde dursun.

0

aslinda apra biriktirmek kisiden kisiye degisir. oncelikle onu söyleyeyim. sonraa... kendini nasil biliyordun. kirilinca icindeki parayi oyle alabilecegin kumbaralarsa da biriktitemiyorsan, kuveyt turk gibi bankalarda hesap acip, hesap kartini annene verebilir, banka hesabina da cok kolay para yatirabiliyorsun kuveyt turk atm lerinden. benim para biriktirme yontemim parayi o kirilinca acilan kumbaralarda biriktiriyorum. yani ben bu kumbaralsrda guzel para biriktiriyorum. birde mumkun oldugunca ben ek para kazanqbilecegim seyler bakarim. iste ne yaparim. burada yazmaya calisirim. elimde kullanmadigim seyler varsa ( iyi durumdaysa ama) satmaya calisirim. onlarin parasini artik kumbarama ya da banka hesabina atarim. iste bu sekilde kazandigim ek kazanclarimi biriktirme hedefime eklerim. biriktirdigim para belli bir meblağ'a ulastigi zaman altin almayi yeglerim ben. yani birde soyle bir durum var. eger bekarsam ve ailemin yaninda filan kaliyorsam en azindan aldigim maastan her ay bir tane gram ya da bir tane ceyrek altin alirdim. bu da bir para biriktirme yontemidir. altin yapinca en azindan kuyumcuya gideceksin de, altini bozduracaksin ve harcayacaksin... ki zatne bunlari aldigin zaman unutmalisin. artik vok zor durumda kalirsan harcarsın.

0

para birikimi yapabilmek icin ya tasarrufu iyi bilmek gerekiyor veya ihtiyacinizin uzerinde ek iş yaparak extra kazanmak gerek.fakat kazanmaktan önemlisi parayi değerlendirmek.

1

ben testi bir kumbara kullanıyorum birikim yapmak için. hem attığınız paranın görünmemesi, hem açılamaması sebebiyle ihtiyacınız olduğunda açıp içinden para alma imkanı bulamıyorsunuz. bu nedenle birikiyor. tabii çok zor ve acil bir durum olduğunda testiyi kırmak zorunda kalıyorsunuz ama bunu her zaman göze alamadığımız için dolduğunda ya da gerçekten ihtiyacınız olduğunda açıyorsunuz bu da birikim için çok önemli.

herkesin kumbara alışkanlığı olmalı bence küçük ya da büyük, miktarlar küçümsenmemelidir. damlaya damlaya göl olur mantığı uygulanmalıdır birikim yöntemlerinde. sorumani sitesi de öyle değil mi zaten? damlaya damlaya göl oluyor.

0

bir para birikimi yapabilmeniz için aylığınızda sürekli para yatırmanız gerekiyor. ama tabii ki ne kadar para aldığını da bağlı bu da. eğer bir asgari ücret maaş alıyorsanız bu pek fazla mümkün olmuyor diyebiliriz. çünkü insanları artık maddi konuda büyük sıkıntılar içerisine girdiği takdirde bankalara başvurmaya başladı. daha çok kredi çekme yoluna gidiyorlar ya da kredi kartı alarak biraz olsun kendini rahatlatmak istiyorlar. fakat bu da doğal olarak onları daha çok sıkıntı içerisinde sokuyor. çünkü ay sonlarında artık belli bir miktar ödemeleri gerekiyor o krediye. bu yüzden belli bir kenarı para koyabilmeniz için en önemlisi ailenizle yaşıyor olmanız gerektiğini düşünüyorum. çünkü evliyseniz bir kenarı yaparak koyabilmeniz pek fazla mümkün olmuyor asgari ücret maaşı alıyorsanız. ek iş olarak daha fazla para kazanabilmek için başka işler yapan tanıdıklarımız dahi var. bu yüzden bu devirde geçinebilmek oldukça zor ve bir kenara para atabilmek pek fazla mümkün olmuyor.