0

ben kitabı elime alirim dikkatli bir şekilde sessiz bir ortamda okurum. okumam bitince, okuduğum bölümle ilgili ne anladıysam nasil bir sonuç ve ders çıkardıysam onu ajandama not ederim.en son kitabı bitirdikten sonra özetini yazarım ajandama. bu yöntem hafıza yı dinç tutmak için çok iyi bir yöntemdir. tevsiye ederim. not çıkarmasanız bile en azından günlük tutabilirsiniz. o da gündelik yaşamımıza ait küçük notlardır. o günün özeti durumundadır.

0

kitap okurken neyi not almalıyız ki, ben onu anlayamadım. ama kitap okurken çok önemli bilgiler veya hoşuma giden özlü sözler varsa, onların altını dikkat çekici bir kalemle çizerim. çok çok daha önemli olanlarin yanına yıldız koyarım ve o sayfaları unutmamaya çalışırım ki, genelde unutmam. kitabı başka bir zaman elime aldığımda direkt o sayfaları açıp birer kez okumaya çalışırım. eğer çalışılacak olan kpss ya da lys gibi kitaplarsa, kitaplardan konuyu bir kez okuduktan sonra, yine önemli yerlerini kalemle çizerim, çok önemli yerlerin yanına yıldız koyarım, deftere notu almam gereken yerleri zaten kitabı okurken, unutmamak amacıyla, atlamamak amacıyla hemen not defterime geçiririm. ama normal bir roman, hikaye kitabı okuyorsan altını çizdiğim kelimeleri, cümleleri deftere not almama gerek yoktur. çünkü kitap benim elimde kalacağı için her zaman arada bakıp okuyabilirim.

0

ben öncelikle fosforlu kalemle önemli bulduğum yerlerin altını çiziyiorum kitap okumayı bırakınca da altını çizdiğim yerleri tekrar okuyup sayfa numaralarını defterde belirterek deftere kendi düşüncelerimi yazıyorum

0

deftere normal kalemle yazarak ya sen ?