0

sinüzit yüz kemiklerin içinde olan dokunun iltihaplı olmasıdır. sinüzitde burun akıntısı ve baş ağrısı gibi şikayetlerle meydana gelir. genelde annelerimiz saçlarımızın yaş olmasından dolayı meydana geldiğini söyler. çokta haklılar çünkü saçlarımız ıslakken daha çabuk üşütürüz. buda iltihaplı olmasını sağlar. tedavisi içinde genelde ilaç verirler ama ilerleyen durum olursa ameliyat eden doktorlarda vardır.

0

yani sinüzit bende de vardı. ben doktora gittiğimde sünizit olduğumu söyledi. yani filmi çekildiğinde yani onun kibarcası sinüzit ama böyle normalde sümük yani sinüzit öyledir biriken bir doku yani benimkisinde apse oluşmuştu iki kaşının ortasında ondan sonra migrene döndü. gerçekten de çok kötü hatta bir hafta boyunca başımı kaldıramadım gözlerimi açamıyordum yemek falan da yiyemedim şu an kurtuldum yani gene biraz başladı yani onun için bence ıslak saçla dolaşmak lazım ,kendimize dikkat etmemiz lazım, zaten ıslak saçla dışarı çıktığında veya rüzgar yediğinde direkt ağrı vuruyor. yani bu ağrı baş ağrısı değil. çok değişik bir ağrısı var.. çünkü gözlerim bile yani yok yani öyle hissediyorsun onun için dikkat etmemiz lazım.

0

yüz kemiklerinin içerisindeki boşlukların iltihaplı doku ile dolmasından ortaya çıkar .
nedenleri : viral üst solunum yolu enfeksiyonlarından oluşabilir . alerjiye bağlı olabilir . burunnici eğriliklerden olabilir . polislerden kaynaklı olabilir . burun eti büyümesi , özellikle çocuklarda görülen büyümüş geniz eti , yüzme ve uçak yolculuğu sırasında oluşan basınçtan kaynaklı da olabilir . tedavisi ilerlemedigi sürece ilaçla mümkündür .

0

sinüzitin nedeni anne ve anneannelerimize göre ıslak kafayla gezmek :)
ama haklılar da.
banyo yaptıktan sonra sacimizi kurutmadan dışarı atarsak kendimizi sinuslerimiz hemen doluveriyor, usutuyoruz.
bu yüzden kesinlikle saçları iyice kurutmak lazım. kendimizi ceyrana carptirmamamiz lazım. sağlıklı günler dilerim.