0

çocuklarda sinüzit tedavisi bir kaç yolla tedavi edilir buruna sprey sıkılır buhar yapılır burnunun açılması sağlanır

0

çocuklarda sinüzit tedavisi :
akut sinüzitte üst solunum yolu enfeksiyonu gibi henüz başlamış sinüzitlerde çoğu çocuk antibiyotik tedavisine oldukça iyi yanıt verir . akıntı kesici ilaçlar ve burun açıcı spreylerin kısa dönem kullanımı ile burun açıklığı sağlanabilir. tuzlu su damlaları veya spreyleri ile akıntıların kıvamı yumuşatılabilir ve mukozasının iyileşmesi hızlandırılabilir. eğer çocukta akut sinüzit varsa, bu tedavi belirtilerde birkaç gün içinde düzelme başlar.

çocuğun sinüzit belirtileri 2-3 ay kadar sürüyorsa bu duruma kronik sinüzit denir. bu durumda , kronik sinüzite neden olabilecek altta yatan sebepler belirlenir ve ancak bu sebeplerin doğru saptanması halinde bu inatçı hastalığın uygun tedavisi yapılabilir.

0

kaynanan suyun buharı ile tedavi edilebilir

0

çocuğun hastaneye götürülmesi gerek ve tedavi edilmesi gerekir

0

tuzlu su ve buhar yöntemi ile ortamın basıncı değiştirilerek tedavi edilebilir.

0

tuzlu su ıyı geldğini soyler ler denıze dalmalarını soyluyolar

1

çocuklarda sinüzit tedavisi doğru teşhis muayeneden sonra konulabilir. hastanın kulak burun boğaz muayenesi ne başlamadan önce detaylı bir şekilde aile öyküsü, aile hikayesi ve risk faktörleri sorgulanır. endoskopi muayenesinden sonra gerekirse görüntüleme yöntemlerine başvurulur. çocuk sinüzitlerin tanısında sinüslerin mutlaka radyolojik olarak gerekirse görüntülemek gerekebilir. görüntüleme yöntemi bilgisayarla sinüs tomografisi olmalıdır. ancak tomografi zorunlu olmadıkça çocuklarda kullanılmamalıdır. akut sinüzit belirtileri genellikle üç aydan daha az bir sürede tamamen düzeltebilir çoğu zaman virüslerin neden olduğu bir hastalıktır. akut sinüzit lerin tedavisinde özellikle doğru antibiyotik kullanımı önemlidir. tuzlu su spreyleri ile akıntının kıvamını yumuşatabilir. istirahat tedavide önemli bir seçenektir. kronik sinüzit ler 3 aydan uzun sürer. çocuk yılda 4-6 kez sinüzit atağı yaşıyorsa mutlaka alerji ve geniz eti kulak burun boğaz muayenesi yapılarak değerlendirilmelidir. çocuk sinüzitlerin de erken teşhis ve doğru ilaç tedavisi başarılı bir sonuç almaktadır. çocuk sinüzitlerin de sinüslere yönelik ameliyat gereken durumlar, ilaç tedavisinde dirençli olan varlıklardır. göz etrafında apse oluşumunda, cerrahi tedavi önemli bir seçenektir. kronik sinüzit ile birlikte geniz eti büyüklüğü olan veya sık bademcik enfeksiyonu geçiren çocuklarda, geniz eti ve gerekirse bademciklerin alınması gerekebilir.

0

çiğnenen tatlı bir ilaç var onu veriyorlar ayrıca bilgisayar ortamında burundan içeri giriliyor tıkali yer açılıyor kısa süren bir işlem diye biliyorum kafanın rontgenı çekiliyor

0

halk arasında denize girip deniz suyunu burnumuza çekme gibi bir yöntem vardır. ayrıca tuzlu suya limon sıkıp da yapılır.

0

çocuklarda sinüzit kesinlikle buhar yöntemi ve uzman bir doktor kontrolü altında tedavi etmek gerekiyor eğer ilerlerse çok kötü hastalıklara sebebiyet verebilir bunu önlemek için kesinlikle tedavi düzgün bir şekilde ve düzgün bir hastanede yapmak gerekir hemen hemen on çocuktan beşinde sinüzit rahatsızlığı var ben de küçükken sinüzit hastasıydım .bu durumu ilaçlarına ve buhar yöntemiyle atlattım ama gerçekten çok zor sürekli hastaneye gidip geliyordum evde buhar makinasıyla 7:24 yatıyordum .en ufak bir esintide hemen hasta olurdum saçlarım asla asla kalamazdı islak kaldığı zaman ağrı dan duramazdım size tavsiyem eğer çocuğunuz da bu hastalık varsa çok titiz bir şekilde davranmalısınız çünkü eğer bunu kontrol altına almazsanız ilerde çok daha fazla şeylere sebep olabilir.

0

sinüzit ilaç tedavisi ile iyileşme bildiği gibi çok ağır bir tabloda körlük ya da menenjitle de sonuçlanabilir son yıllarda önemi daha da iyi anlaşılan çocuk sinüzitleri yetersiz ve eksik tedaviler sonucu hala önemli bir sorundur çocuklarda tam bir burun tıkanıklığı şiddetli bir baş ağrısı veya işitme kaybı geliştirdikçe kendini gizleyebilirim hastalık alerjik hastalıklarda da daha sık görülür.bunun ile başa çıkmanın seçenekleri ;
sinüzitin belirtileri önemsenmeli ve doğru teşhis doğru muayene ile konulabilir ve akut sinüzit tedavisinde antibiyotik gerekli ve kronik sinüzitin belirtileri uzun sürelidir son olarak çocuk sinüzit tedavilerinde ameliyat gerekebilir

0

her çocuk senede yedi ve sekizkez gribal bir durum geçirebilir ve bunlardan iki ya da üçü sinüzite dönüşebilir. bu akut sinüzit atakları antibiyotikler ve çeşitli ilaçlarla tedavi edilebilir . ancak çocuklar da bundan daha fazla sinüzite yol açan en sık neden geniz etidir . diğer yandan sık hastalanma ve sinüzit atakları da geniz etinin büyümesine yol açmaktadır . adeta bir kisir döngü şeklinde burun işleyişi zamanla daha kötüye gidebilir . ilaç tedavisi ile kontrol edilemeyen durumlarda bazen geniz etinin alınması dahi gerekebilir. çocuklar da sinüzit ameliyatı , ancak çok ileri anatomik veya genetik bozukluğu olan kronikleşmiş durumlarda , yani çok nadir olarak gerekebilir . sinüzit belirtileri sunlardir ;
hafif ateş yükselmesi
10-14 günden fazla süren soğuk algınlığı
burun tıkanıklığı
kulaklarda tıkanıklık
nefeste kötü koku
öksürük
öksürükle beraber öğürme
kusma
koyu sarı burun akıntısı
baş ağrısı
gözlerin çerçevesinde şişme
huzursuzluk
dikkat yakınlığı
uyumsuzluk
halsizlik ..

0

sinüzit te saç ıslak bırakılmamalıdır eğer başınız ağrıyo ise sümkürmeye çalışın baş ağrınız hafifler veya doktor ağrı kesici yazar yada burun akıtıcak hafifliycek ilaçlar yazar

0

sinüzit hastalığı aslında hepimizin bildiği gibi ilaç ile tedavi edilen bir hastalıktır fakat hastalığın çok fazla ilerlemesi durumnda ne yazık ki menenjit beyhut körük gibi sebepler de doğruabilme özelliğine sahip olan bir hastalıktır. çocuk sinüzitlerinin özellikle de son yıllarda epey bir önemi anlaşılmıştır çünkü çocuklarda genellikle alerji soğuk algınlığı veya girğp gibi hastalıklar ile benzer etkilere sahip olamsı dolayısı ile de geç fark edilme ve dolayısı ile de üzücü sonuçlar doğruabilme özelliğine sahip bir hastalıktır.
peki bu hastalığın ne gbi belirtlielri vardır
gecelri veya sabaha karşı olan vakitlerde ortaya çıkan ve geçmek bilmeyen öksürükler
burun akınıtısın satı veya yeşik gibi renklerde bulunup koyu bir kıvamam sagip olması
göz çevlerinde oluan basınç hissi
nefesteki kötü kooku ve aynı zmanda akoku almada oluşan bozukluk mide bulnatısı e ilerlemesinde kusma
bir iki haftadan fazla süren nezle grip soğuk algınlığı vb durumlar
geniz akıntısı
davranışlardaki değişjler
ve özellikle de 6 yaşından sonra sık rastalanan ve kolay anlaşıabilir olan geçmeyen baş ağrısıdır.
en doğru teşhiş için en iyi yöntem muayne olmaktır
bu durlmarda eğer ki böyle şikayetlerin hepsi bir arada ve uzun süredir devam etmeiş ise genel olan kulak burun boğaz muaynehanesine başlanmadan önce olarak hastanın ailesindeki hastalıklarn genel bir taraması yapılmaktadır. ardından ise endeskopik muayneye alınılır. eğerki doktor gerekli bir durum oldğğunu üşünürse görnteeme yöntemlerine başvurmayı tercih eder. burda önemli olan kısım şdur ki toografi yöntemeleri çocularda çok zorunlu haller dışında ellden geldiği ölçüdekullanımından kaçmaktır.
akut sinüzit tedavisinde antibiyotik oldukça önemlidr.
akut sinüzit aslında 3 aydan daha hızlı bir şekilde iyileşme ihtimaline ahip olan çoğu zaman virüslerin enden oldğu bir hastaıktır. akut sinüziterin tedavisi öellikle doğru antibiyotik seçimi ile yapılmaldıı. bu tedivai sürecinde gerekeli olan istirahat oldukça önemli bir etkendir ve bu önem unutmlamamalıdır.
kronik sinüzitin belrtleili daha uzun sürelerde devam edebliir.
kronik sinüzit ise 3 ayın da üzerine çıkan belirletilerdir. eğer ki bir çocuk yılda dört veya altı kez kadar sinzüt atağı geçirmek gibi bir sıkntı yaşıyor ise mutlaka ki alerj be gniz eti tesleri ve kontrolleri için kulan burun boğaz doktrouna gidilmeilidr. özellikle de çocuk siüztilerinde erken teşhis dahlinde olunduğu zamanlrda ilaç ile gerken etkiyi çok kısa bür sürede göreblirilz.
bazı çocuk sinüzitlerinde aöelyitat gerektiren surumlar yaşanabilir
bazı vakla ne yazık ik ilaç tedavisine karşı duyarlı oolurular ve veirlemsi gerkeen olumlu cevap bu vakalrdan alınazam bu gibi durumlarda ne yazık ki ameliyat yöntemine başvurmak tek ve etkili olan çaredir. örneğin göz etrafında bir ltihaplanma ve apse oluşumu gib bir durum söz konusu ise cerrahi müdahale en etkili yöntemdir. kronk sinizüt ile birlikte olarak geniz etinin büyüklüğü olan çocuklarda daha uzn bir iyilşme dönemi yaşanabilir.

0

öncelikle çocuğun hastaneye götürülmesi gerekiyor doktor kontrolü altında tedavi edilmeli doktorun verdiği ilaçları vaktinde verilmeli buhar da verilir

1

öncelikle çocuğun hastaneye götürülmesi gerekiyor çocukla ilgili olan hastalıklar da kesinlikle doktor kontrolü altında tedavi edilmesi gerekiyor .doktor kontrolünde verilen ilaçlar bir süre tedavi gerçekleşir. ama bir de sinüzit için buharlaşma tekniği vardır. sıcak bir suyun buharıyla başını havlu ile öldüğünde o buharı hissettiği zaman başındaki ağrılar ve sinüzitler geçer.

0

bazi ilaclar kullanilabilir tabi ki bunu doktor kontrolunde yapmak gerekir doktorun verdigi ilaclar kullanilmalidir ek olarak da bir su kaynatip icerisine papatya cayi koyup onu elinizi yakmayacak plastik bir kaba alip buyuk bir battaniye ya da havluyu uzerinizr ortup yüzünüzü buhara koyabilirsiniz kafanizi koydugunuz kaba dogru koyup hafifcr egmelisiniz ki sinuslerde ki sivilarin hepsi aksin buna 15 20 dakika devam etmelisiniz gercekten cok terlediginizi goreceksiniz bu ter ve o akan sivilarla insan cok rahatliyor ve bas agrisi geciyor denemenizi tavsiye ederim ama o sureye katlanmaniz gereklidir

0

buhar yöntemi iyidir bir suyu kaynatın. buharının oldugu yere başınızı koyun üstünüze bir havlu örtün yaklaşık 30 40 saniye devam edin böylelikle baş ağrınız ve sinüslerinizde rahatlama hisseceksiniz.

1

bende var sinüzit deniz suyu ile geçiyor . eğer yaz aylarındaysanız ve denize kıyısı olan bir şehirde yaşıyorsanız bolca denize gitmenizi öneririm bu şekilde geçici bir süreliğine sıkıntı çekmessiniz . eğer deniz imkanınız yoksa ve kış aylarındaysanız papatya kaynatıp onun buharını koklayabilirsiniz işe yarıyor .

0

şaçlarının hicbirzaman ıslak kalmamasına dikkat edimelidir