0

sinüzit hastalığı burunda bulunan sinirler tıkanmasına bağlı olarak gerçekleşir ve baş ağrısı kaçınılmazdır. benim sinuzitim var ve çoğu zaman basim ağrır hemen her ortamda bas ağrısı yapar . tam olarak tedavisini bilmiyorum ama soğuğa sıcağa dikkat etmek gerekir. sinuzutu olan insanlarda baş ağrısı kacinilmaz bir sondur. özellikle burun akmadigi zaman baş ağrısı yapar. sinuzit olan insanlarda çoğu kez burun akar aksa bir dert almasa bir dert eğer akmazsa baş ağrısı yapar. sinuzit olan insanlarda geniz akintisida mevcuttur.

1

burunda olan sinüsün iltihaplanması sonucu meydana gelen hastalığa denir. iç akıntılarla beraber daha da şiddetlenir. baş ağrısı ve bazende mide bulantısı olarak görülebilir. ince ve can acıtan bir ağrı olarak nitelendirilebilir.

0

sinüsler burun çevresindeki kemiklerin içerisinde yer alan hava boşlukları olarak tanımlanır insanda 5 çift sinüs vardır bunlar yanak sinüsleri alın sünisleri gözler arasındaki sinüsler geniz bölgesindeki sinüslerdir.sinüsler son şeklini 22-24 yaşları sırasında alır.normalde sinüsler günde yaklaşık yarım litre mukus salgılar.burun etrafına yerleşmiş sinüsleri döşeyen mukozanın iltihaplanması sinüzit hastalığı olarak adlandırılır.eğer ilerlemiş bir vaka değilse antibiyotik ile tedavi edilmeye çalışılır eğer ilerlemişse ameliyat edilir ameliyetla kanallar açılır