0

hep psikolojik bunlar. psikolojik olarak sabah erken kalkacak olduğumuzu bilinçaltına itiyoruz erken kalkmayı seven bir millet de değiliz tabii en azından kendi adıma konuşursam böyle olduğunu düşünüyorum tüm bu düşüncelerin sonucunda da uyuyamıyorum erkenden tabii uyusam bile gece birkaç defa uyanıyorum yine değişen bir şey olmuyor yani sabah asla uykumu alamamış bir şekilde uyanıyorum

0

beyin ona odaklandıgı için sadece onu düşünüyor ve uyuyamıyorsunuz

0

ya evet bu durum ben de de var eğer sabah uyanacağım bir durum varsa akşam bir türlü uyuyamam .beynimizi ona göre mi sartlıyoruz acaba yarın erken utanicaktir felan diye ondan uyuyamıyor olabiliriz . özellikle bu durum bende sınavım olduğu zaman oluyor ertesi gün çok önemli bir sınav varsa o sınava odaklanmaktadır yada düşünmekten heyecandan bir türlü uyuyamam . uykusuz kalınca da çok kötü geçerdi sınavım bu daha önce çok olmuştur . kendimizi sartlıyor sabaha kalkmaması gerektiğini beyninize iketiyoruz sanırım bundan dolayı diye düşünüyorum.

0

bunu ben de hep merak ediyorum. bir şeyi yapmak "zorunda" olunca yapasımız gelmiyor malesef, uykumuz kaçıyor vs. bazen heyecandan uyunamaz, bazen çok fazla düşünmekten.

0

bu olayı genellikle yaşıyorum ve bu olayın psikolojik bir şey olduğunu düşünüyorum.

0

çünkü beynimiz odaklıyor şimdi erken yatmaz isem yarın kalkamam diye sürekli oraya takılıyor halbuki hiç önemsenmese normal yattığımız saatte yatılsa çok rahat erkenden kalkılır çünkü vücudumuz bir gün içerisinde birden bire değişiklik sağlayamaz yatacağı vakit bellidir fazla kasmamak lazım

0

uyanamazsam diye uyuyamıyoruz ve uyuya kalıyoruz sabah gec kalkıyoruz.

0

şuanda onu yaşıyorum malesef . çok uykusuzum şuan ve sabah erken kalkmam lazım ama sanki uykum yok aslında kafayı koyduğum gibi uyuma hevesiyle girdim yatağa ama inat gibi işte insan bünyesi sanırım insana oyun oynuyor .

0

bence ya uyanamassam korkusu oluyo o yüzdendir yada uykumuz olmadığı için uyuyamıyoruzdue çünkü kafada oluşam bi psikolojik baskıda ola bilir

0

şuan çalışmadığım için erken kalkma gibi bir sorunum yok. geç yatıp geç uyanıyorum. uyandığımda ilk bir saat ayılamıyorum. bütün kemiklerim sızlıyor. erken kalksam dinç mi olurum onu bilemiyorum. ayildiktan sonra yemek, çamaşır, bulaşık vs uğraşıyorum. bedenim yoruluyor baya. kafam da yorgun oluyor. bu sene ölü gibiyim.

0

çünkü bir kamyon var,
sabah erken kalkmam gerekiyor kamyonu
sabah erken kalkmam gereken günlerde gelir ve tüm gece beni düşündürüp uyutmayacak gereksiz bilgileri kafama döker

0

heyecandan insan uyuyamiyor sağa sola dönüp duruyoruz birde karın ağrısı oluşuyor panik oluyor insan halbuki hiç takmasak uyuyacagiz psikolojik olarak beyinde ürettiğimiz şeylerden dolayı uyku kesiliyor diye düşünüyorum ya yarın hiç olmasın ya da biran önce olsun da bitsin istiyor insan panik atak dan kaynaklanıyor tamamen psikolojik

0

sabahları erken kalkmayı sevmiyoruz da ondan tabi.bunu kabullenelim artık.bence de insanlar çok erken kalkmak zorunda kalmamalı.sinirli ve bitap uyanıyorlar güne.güne aydın başlamak için önce günün ayması gerekmiyor mu?bir de bize bakın karanlıkta metro,metrobüs peşindeyiz.ben karşıyım sabah erken kalkmaya.bunyem kaldırmıyor bunu.kalkabilene de bravo.ne diyeyim yani bu benim gerçeğim.

0

bu biraz da psikolojik bir şey. beynimize sabah erken uyanmanız gerektiğini mesajını iletiyoruz. beynimizde uyanmamız gerektiğini algılayıp uyanık kalıyoruz. beynimize mesajları doğru kodlamazsak bu gibi sonuçlara neden oluyor.

0

surekli aklimizda erken kalkacagimiz dusuncesi oldugu icin tersine işliyor hareketler.:)

0

sabah erken uyanmaniz gerektigini dusundugunuz icin strestten olabilir.

0

erken kalkacaksam eğer bir isim vardır.
isim olduğu için de haliyle heyecanliyimdir.
bu yüzden uyumak pek mümkün olmuyor ne yazık ki.

0

bence sabah erken kalkmamız gerektiğini gece yatarken çok fazla kafamıza kalktığımız için uyumakta çok daha fazla zorluk çekiyoruz. bana genelde öyle oluyor çünkü ne zaman sabah erken kalkmam gerekse kalkamayacağım düşüncesi ile bir türlü uyumayı beceremiyorum.