0

sabahları erken uyanabilmek için akşam erken yatılmalıdır. geç yatmak vücudun yeterince dinlenmemesine sebep olur ve sabah kalkmak için bünyemiz uygun enerjiyi kendinde bulamaz.

0

bunun için kendinize bir uyku düzeni oluşturmalısınız. ben üniversite okurken ikinci öğretimdim ve her zaman geç uyanırdım daha sonrasın da ilk işime de öğlenden sonra gidiyordum ve geç uyanmak bende artık alışkanlık haline gelmişti. şimdi ikinci işimde çalışıyorum ve buraya erken gelmek zorundayım. ilk zamanlar çok zorlanıyordum gece uyuyamıyordum ve sabah alarmla zar zor uyanıp bütün günü uykusuzluk çekerek geçiriyordum. bunu önlemek için tüm gün kahve içiyordum ama her ne hikmetse kahveler işlevini gece yerine getiriyormuş gibi tekrar gece uyuyamıyordum. daha sonrasında bir karar aldım ve uyuyamasam da erkenden yatağa girmeye karar verdim en azından dinlenebilir ve yorgunluğu üzerimden atarım diye düşündüm. bir gece iki gece derken artık erkenden uyumaya başladım ve erken uyuduğum için sabah uykumu almış olduğumdan alarmla birlikte uyanmaya başladım. bir teori vardır insanoğlu yirmi bir günde her şeye alışır diye gerçekten de öyle yaklaşık bir ay sonunda alarmın çalmasına bile gerek kalmadan uyanmaya başladım. sizde benim gibi yaparak uykunuzu düzene sokabilirsiniz ve o zaman sabah erken uyanabilirsiniz.

0

çok geç saatte uyumamak gerekir. düzenli bir uyku sabah erken kalkmaya yardımcı olur. iyi bir yatak ve iyi bir yastık vücudu dinlendirir. erken kalkmak için bir hafta çalar saat ile aynı saatte uyanılırsa daha sonra bu duruma alışılıyor. geç saatte yemek yememek gerekir.