0

kar yağdığı zamanlarda araba kullanmak tehlikelidir fakat bunun için üretilmiş kar lastikleri mevcuttur. arabanın kaymasını önlüyor. araba tekerlerine zincir de takılabiliyor tabii ki.

0

karlı havalarda tabiki tehlikeli hem kendimiz için hemde karşı mizdaki araçlar için büyük sıkıntılar yaratabilir.o yüzden tekerlerde zincir arabada takoz vede çekme halati gibi ürünler teker lerde kar lastigi olcak ayrıca sis lambalarida yan mali vede yavaş gidilmeli buzlanmalara karşı bu önlemler alınırsa en güvenli şekilde gitmek istediğimiz yere ulaşırız.

0

kar lastiği ve zincir önlemi alınmazsa çok tehlikeli olabilir.

0

tabiki tehlikelidir karıydı yağmuruydu buzuydu hem yayalar hem sürücü hem arabanın içindeki diğer nsanlar tehlikedoluyor kullanmamak gerek fakat kullanmamız gerekiyorsada en azından kar lastiği takmamız ya da öyle havalarda araba kullanmamamıgerek

0

tehlikeli olabiliyor.. sonucta kayma riski var arqclarin.

0

yani tabii ki de karlı havalarda araba sürmek tehlikeli ama kış lastikleri var. kış lastikleri kolay kolay kaymıyor yani zaten kış lastiğinin anlamı da karda ,yağmurda kaymasın diye takılan bir şey eğer kış lastiği yoksa arabasının tekerleğini de o zaman ciddi bir sorun çıkar. yani eğer kış lastiği varsa sorun yoktur. gerçi ölüm allah'tan gelir bunu bilemeyiz ölümün nereden geleceğini de bilemez eğer ecelin gelmişse zaten kardada çıkmıssin anormal bir gün çıkmışsın yani fark etmiyor ama gene de kış lastiği takılmadan çıkılmaması lazım.

0

eğer şehirler arası yani uzun mesafeli yoldaysanız mutlaka kar lastiği kullanmalısınız çünkü arabanın hakimiyetini karlı ve buzlu yollarda kaybetme riski vardır bu da kazaya neden olur

0

ben araba kullanmadım. şu ana kadar hiç ancak kar yağdığında bana göre genellikle araba kullanılmamasını öneririm. neden derseniz kar yağdığında kazalar çok olabiliyor örneğin,geçen haberlerde gördüm aşırı kar yağan bir ilde 4-5 kaza olmuştu bana göre kesinlikle kar yağdığında trafiğe çıkılmamalıdır diye düşünüyorum.

0

aslında kış aylarında genellikle kullanılmaması gerekiyor. çünkü çok tehlikeli ve kazalarla sonuçlanabilir. genellikle aslında yapılması gereken kar lastiği ya da zincir kullanmak gerekir. çünkü lastikler ne kadar iyi olursa olsun yollar da gizli buzlanma olduğu zaman kazaya sebep olabilir. bunun için genel olarak gizli buzlanmalara çok dikkat edilmesi gerekiyor. genel olarak gizli buzlanma da yada kar lastiği kullanmadığımız zaman araba kontrolden çıkabilir ve kazaya neden olabiliriz. bu yüzden kış aylarında çok araba kullanmayı tercih etmiyorum. çünkü karşımızda kişinin de sağlığını tehlikeye atıyoruz tamamen. kar yağdığı zamanlarda arabayı yerinden çıkarmamak daha doğru olur.