0

sağlığımızı korumak için, sağlığa zararlı alışkanlıklardan uzak durmalıyız. sigara içmemeliyiz, alkol içmemeliyiz, bunun yanında daha çok meyve sebze gibi vitaminli bol besin içeren yiyecekler tüketmeliyiz. kırmızı et ve tavuk eti de tabii ki tüketilmesi gereken yiyeceklerdendir. çünkü protein vardır. ayrıca haftada 2 kez mutlaka balık tüketmeliyiz. ve balık tüketirken yine salatalarla bu besin ihtiyacımızı dengeleme liyiz. ayrıca kola, nescafe, türk kahvesi gibi kötü zararlı alışkanlıklardan uzak durmalıyız. çünkü bunlar bünyemizde kafein miktarından dolayı olumsuz sonuçlar doğurabilir. ayrıca bol bol su içmeliyiz, günde 3 litre su içilmesi, hem vücuttaki su oranını dengeler, hem de vücudumuzdaki toksinleri atmamızı sağlar. o yüzden su tüketmek çok önemlidir. bunun yanında sağlıklı beslenmek sağlıklı yaşamak için kafamıza hiçbir şey takmadan yaşamalıyız. stresli bir hayat ömrü her dakika biraz daha kısatır hale getirir. bu yüzden hiçbir şeyi kafaya takmayın. her zaman gülmeliyiz her zaman olumlu pozitif düşünmeliyiz. olumsuz düşünceler insan sağlığını kötü etkilediği gibi hem de yaşamınızda daha kötü bir şekle sokar. hiç mutlu olamazsınız. allah belanızı vermiş gibi hissedersiniz. bu yüzden sağlığa çok etkisi vardır pozitif düşünmenin. bunun yanında çok televizyon izleyip gözlerimizi yormamalıyız. çok bilgisayarda, çok telefonda takılıp gözlerimizi yormamamız gerekmektedir. sağlıklı olmak, her vücudun uzvunun sağlıklı olması demektir. ama en önemli sağlık belirtisi beyinde başlar. kafamıza taktığımız sorunlar şiddetlenir, şiddetlenir ve kansere kadar götürüp, olumsuz sonuçlar doğurabilir. yahut çok stresli olduğumuz durumlarda, illaki bir yerimiz ağrır. psikolojik etkileri de beraberinde getirir stres. bunun yanında sağlıklı yaşam için spor yapmalıyız, ama herkes spor salonuna gidecek diye bir şart yoktur, sadece yürüyerek de spor yapmış oluruz. ayrıca spor aletleri hemen hemen her şehirde her parkta olan bir şey şu anda. oralara da gidip günlük yarım saat çalışarak spor etkinlikleri yapabiliriz. şehir hayatının gürültüsünden kurtulup, hafta sonları deniz veya dağlara çıkmak da sağlık açısından çok önemlidir. çünkü haftada bir kez olsa güzel bir yere gitmek, oksijene almak, nefes almak insanlara iyi gelecektir. sağlığa olumlu bir etkisi olacağını düşünüyorum.

0

sağlığımızı korumak için öncelikle güzel ve düzenli bir uyku daha sonrasi ise ddüzenli ve sağlıklı yemekler özellikle kahvaltı günün en önemli öğünü kesinlikle atlamamak lazım. daha sonra spor yapmak spor yapmaya imkan yoksa yürüyüş veya evde kendimizde basit spor yöntemlerini yapabiliriz . ama kesinlikle yürüyüş şart tabiki çünkü insan vücudu tembellesiyor bir yerden sonra . bol bol su içmek gerekiyor su sağlıktir unutmamak lazım genelde gözünüzün önüne şişeyle su koyun ben öyle yapıyorum daha çok içmeye başladım o yüzden. abur cubur ve fast food ürünlerini çok nadir tüketmek gerekiyor yağlı gıdalardan ne kadar uzak durursak o kadar iyidir sağlığımız için. mevsimine göre meyve ve sebze tüketmek çok önemlidir . bunları yaparsak gayet sağlıklı insanlar oluruz.

1

sağlığımızı korumak için kesinlikle dengeli ve sağlıklı besinler tüketmeye çalışmalıyız. özellikle dışarıda satılan paketlenmiş ve katkı maddesi bolca bulunan ürünleri tüketmekten mümkün olduğunca uzak durmalıyız. katkı maddesi çok olan ürünler resmen vücudumuzun kimyasını bozan çok zararlı ürünlerdir. bunun yanında günde en az 2-3 litre su içmeyi de ihmal etmemeliyiz. ayrıca süt ve süt ürünlerini de günlük beslenmemiz de kesinlikle aksatmadan tüketmeliyiz.. ayrıca sağlığımız için faydalı olan bitki çaylarından da özellikle kış aylarında içerek bağışıklık sistemimizi güçlendirebiliriz.
bunların yanında sağlıklı bir birey olmak istiyorsak sigara ve alkolden mümkün olduğunca uzak durarak yaşamaya çalışmalıyız. ayrıca kış aylarında hastalanmamak için kalın giyinmeye özen göstermeli ve takviye gıdalar tüketmeliyiz. özellikle tahin ,pekmez ,bal ve zencefil gibi vücut ısısınızı da arttıracak ve bağışıklığınızı daha fazla güçlendirecek ürünler tüketebilirsiniz.
haftada birkaç kere vücut sağlığı açısından düzenli olarak spor yapılmalıdır. spor yapmak vücut sağlığı için oldukça önemli bir aktivitedir. hiçbirşey yapamıyorsan günlük yürüyüşlerimizi aksatmamız gerekir.
ayrıca sağlık denildiği zaman sadece vücut sağlığı değilim beyin sağlığı da önemli bir konudur. beynimizi geliştirmek için de bol bol kitap okumalı ve zihinsel aktiviteler yapmalıyız. araştırma yaparak ya da bulmaca çözerek zihnimizi her zaman aktif tutabiliriz.
tüketeceğimiz gıdaların doğal olmasına özen göstermeliyiz. özellikle evde kendi hazırlamış olduğumuz yiyeceklere yönelmemiz gerekir. eğer tüm bunlara dikkat edersek vücut sağlığımızı tümüyle korumuş oluruz. dengesiz beslenmek ve fazlaca abur cubur tüketmek vücudumuz için ne yaptığımız en zararlı şeylerdir. aşırı derecede yağlı gıdalardan cips ve kola gibi yağlı, tuzlu ve gazlı hazır gıdalardan ve atıştırmalıklardan kendimizi uzak tutmalıyız. onlar fazla tüketildiği zaman resmen bağımlılık yapıyor ve ileriki safhalarda bırakması bak gerçekten çok daha fazla zorlaştıran şeyler oluyor.

1

dağlımızı korumak için bol bol mevsimsel yiyeceklerden yemeli, dengeli beslenme ve yeterli uyku, spor ve egzersiz bizim için son derece önemlidir.